Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde isi cauta oamenii nefericiti fericirea...

Tags: dezvoltare personala, fericire, ideal, viata, trecut, viitorul

Nu cred ca fericirea se afla intr-un loc anume. Nu cred ca e o stare pe care sa o putem gasi doar in anumite imprejurari. O insula exotica? O alta tara, un alt oras? Sunt oameni care fug de ei insisi doar ca sa gaseasca aceeasi nefericire in mijlocul celei mai frumoase insule din lume.
Ne mai pasa de stralucirea soarelui cand suntem mahniti sau suparati? Ne mai intereseaza ca cerul e senin, ca e cald afara si ca avem pentru ce sa fim recunoscatori? Nimic nu ne mai intereseaza atunci cand nu alegem sa fim fericiti.

De aceea, cautam fericirea in locurile gresite, o amanam si o transformam intr-un obiectiv sau in ceva ce am pierdut si nu mai poate fi regasit:

1. In imaginea falsa a unei vieti usoare.

Nu intotdeauna lucrurile vor merge bine, dar ceea ce alegem sa luam cu noi mai departe dupa orice experienta face toata diferenta. Putem lua ranile sau doar lectiile. Putem lua dorinta de a ne razbuna sau doar iertarea. Viata nu vine la pachet cu zile perfecte, ci doar cu zile. Si greutatile prin care trecem fac parte din viata, nu exista o vointa in spatele existentei care vrea sa ne pedepseasca.

2. Intr-un trecut care nu mai exista.

Noi ne schimbam, iar lumea se schimba odata cu noi. Daca ramanem prinsi in trecut, nu vom mai putea face parte din prezent. Desi simtim de multe ori nevoia sa renuntam la lucruri, oameni, situatii si imprejurari, ne temem sa mergem mai departe. Se deschid insa usi noi la tot pasul, cu conditia sa privim in directia potrivita.

3. Intr-un viitor pe care nu ni-l garanteaza nimeni.

Este esential sa avem planuri, sa stim ce ne dorim peste un an, doi, zece. Dar sub nicio forma nu trebuie sa ne agatam de un ideal pe care ni-l planificam peste mult timp de acum inainte. Cum va arata viitorul nostru depinde de ceea ce facem azi, iar nimeni nu ne poate garanta ca viitorul va fi asa cum ni-l dorim. Suntem datori, tocmai de aceea, sa facem tot ce putem in prezent si tot ceea ce ne face fericiti, clipa de clipa.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016