Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri care iti aduc fericirea

Tags: fericire, zona de confort, dezvoltare personala, optimism, imperfectiune, standarde

"Majoritatea oamenilor sunt atat de fericiti, cat si-au propus sa fie" - Abraham Lincoln. Este mult mai simplu sa spui "Nu" fericirii si sa ramai in siguranta, in zona de confort. Nu trebuie sa te temi ca vei fi respins sau ca vei esua. Necunoscutul este de cele mai multe ori inspaimantator, iar schimbarea este evitata.
Insa nu poti evolua daca nu alegi sa fii fericit si sa iti schimbi viata. Iar daca vrei cu adevarat sa fii fericit, va trebui sa spui accepti urmatoarele lucruri.
 
1. Accepta-ti imperfectiunea

Daca incerci sa fii perfect si iti stabilesti standarde imposibil de atins, nu faci decat sa iti ucizi in mod voit increderea de sine. Daca esti adeptul perfectiunii, nu vei fi niciodata cu adevarat multumit de viata ta. Iata cum accepta imperfectiunea:
 
- renunta la ideea de perfectiune
- accepta lucrurile asa cum sunt
 

2. Accepta-te pe tine insuti

Daca nu te poti accepta asa cum esti, vei incerca mereu sa te transformi pentru altii sau te vei cenzura si nu te vei simti niciodata confortabil in propria piele. Te vei simti limitat si neinsemnat.
 
Cum te poti accepta pe tine insuti?
- inconjoara-te de oameni care sa te sprijine
- descopera ce anume te ajuta sa evoluezi si sa iti indeplinesti visele, ce anume da insemnatate vietii tale.
- limiteaza sau elimina complet influentele negative din viata ta
 

3. Descopera lucrurile care te fac sa te simti viu

Este foarte important sa descoperi care sunt lucrurile care te umplu de energie si care te fac sa te bucuri cu adevarat. Iata cum:

- incearca lucruri si activitati noi. Nu ai cum sa stii ce anume te entuziasmeaza daca faci aceleasi lucruri in fiecare zi. Asculta un alt tip de muzica decat in mod obisnuit, incearca un alt fel de mancare, fa-ti prieteni noi, variaza-ti activitatile si iesi cat mai des din zona de confort, experimentand in mod continuu.

- adu-ti aminte de activitatile pe care le iubeai in trecut
 
 
4. Fii optimist

Pesimismul iti poate afecta semnificativ calitatea vietii, limitandu-ti existenta. Cand esti pesimist, simti ca nu are sens sa continui sau sa incerci deoarece nimic nu va conta sau nu vei reusi niciodata. Iata cum poti deveni optimist:
 
- adreseaza-ti intrebari optimiste – atunci cand te afli in situatii aparent negative, incearca sa iti adresezi intrebari optimiste si sa gasesti solutii posibile. Spre exemplu: Ce lucru pozitiv poate iesi din aceasta situatie?
- incepe ziua intr-o nota pozitiva
 

5. Renunta la vocea critica interioara

Este iportant sa iti pastrezi motivatia si increderea de sine, pentru a trai o viata fericita. Vocea critica interioara poate fi cel mai mare dusman al nostru, care ne mustra pentru fiecare greseala si ne trage inapoi. Trebuie sa inveti sa renunti la acea voce care iti spune ca nu esti suficient de bun sau ca nu ai cum sa reusesti. Iata cum:
 
- spune „Stop” – Identifica momentele in care aceasta voce isi face aparitia si opreste-o de indata.

- explica-ti care sunt beneficiile pe termen lung ale acestei decizii – Aminteste-ti in mod constant modul negativ in care vocea interioara ti-a modelat viata. Nu-i mai permite sa iti controleze deciziile.
 

6. Spune „Nu” atunci cand simti

Este important sa ai puterea sa spui „Nu” atunci cand trebuie si sa renunti la lucrurile care nu te ajuta sa evoluezi. Identifica-ti prioritatile si renunta la lucrurile si oamenii care te impiedica sa evoluezi.
 

7. Invata sa ierti

Pentru a putea fi fericit, trebuie sa renunti la resentimente si la ranile trecutului. Nu este usor sa ierti si sa uiti, insa iata cateva sfaturi utile in acest sens:
 
- aminteste-ti ca iti faci chiar tie un bine cand ierti pe cineva
- invata sa te ierti pe tine insuti
 

8. Fa-i pe altii fericiti

Atunci cand aduci fericirea in viata altcuiva, resimti si tu acea bucurie. Iar atunci cand oferi, ti se va oferi ceva in schimb. Poti ajuta pe cineva doar prin faptul ca esti dispus sa il asculti cu atentie si sa ii acorzi atentia ta.
 

9. Accepta schimbarea

Incearca sa schimbi lucrurile pe rand. Chiar daca iti doresti sa renunti la multe obiceiuri proaste dintr-o data, nu-ti supraestima vointa. Decat sa incerci imposibilul si sa esuezi, mai bine alege sa schimbi lucrurile incet, dar sigur. Incepe cu lucrurile marunte, aparent nesemnificative.
 

10. Bucura-te de viata, in ciuda dificultatilor

Tu alegi cum raspunzi atunci cand te confrunti cu dificultati si probleme: fie te lasi doborat si te umpli de negativism, fie infrunti orice dificultate cu capul sus si cu incredere intr-un viitor mai bun.
 
Tine minte ca nu este niciodata prea tarziu sa iti schimbi viata in bine!

Sursa: The Positivity Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016