Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 minciuni pe care le iubesc oamenii neproductivi

Tags: productivitate, anxietate, frica, incredere, credinta

Unii dintre noi iubesc la nebunie ciocolata. Are un gust extraordinar, se regaseste in diferite combinatii, iar unii o considera raiul pe pamant. Cu toate acestea, daca am incepe sa mancam zilnic ciocolata fara sa ne oprim, cu siguranta problemele de sanatate nu ar intarzia sa apara.

Cand vine vorba de dezordinea din viata noastra, micile minciuni care ne plac atat de mult incat ni le spunem zi de zi sunt asemanatoare unor bucati de ciocolata pe care le topim pofticiosi asteptand sa se elibereze serotonina.

Primul pas pentru a deveni mai productivi este sa identificam aceste mici minciuni:

1. Nu pot.

Daca e sa fim sinceri, singura persoana care poate sa spuna acest lucru suntem tot noi. Daca auzim aceste ganduri in mintea noastra, e semn ca trebuie sa le inlocuim cu "Bineinteles ca pot!". Credinta muta si muntii nu e o expresie fara valoare, e un adevar pe care trebuie sa stim cum sa-l aplicam in viata de zi cu zi.

2. Am nevoie doar de o idee foarte buna.

Ideile bune fara pic de actiune sunt egale cu zero. Putem sa ne petrecem o multime de ore avand idei bune. Pana ne hotaram si ne facem curaj sa trecem la actiune, vom constata ca acea idee buna care pana mai ieri era unica a fost deja pusa in aplicare de altcineva. Nu uita ca timpul iti devine prieten atunci cand il traiesti sarbatorindu-l prin actiune.

3. O sa rezolv maine problema asta.

Solutia cea mai la indemana este sa facem exact ce un vechi proverb ne spune sa nu facem: "Nu lasa pe maine ce poti face azi". Oricat de neplacute ar fi sarcinile pe care le avem de indeplinit, a amana inseamna sa jertim orele de dinainte gandindu-ne la sarcina pe care tot noi va trebui s-o ducem la bun sfarsit in cele din urma.

4. Inca nu ma simt suficient de confortabil.

Daca exista ceva care te face sa te simti inconfortabil, inseamna ca inveti si reusesti sa cresti facand acel lucru. Toata dezvoltarea personala inseamna sa pasim continuu in afara zonei de confort. Anxietatea nu e decat frica interioara care ne forteaza sa retraim un esec inainte ca acesta sa se intample.

5. Cele mai bune lucruri pe care le fac nu sunt suficient de bune.

Ori de cate ori te implici intr-un proiect care te motiveaza, e firesc sa te simti coplesit de propriile critici. Asta se intampla fiindca stii unde vrei sa ajungi si iti imaginezi rezultatul finit. Dar tocmai acest simt care iti dicteaza cum trebuie sa arate produsul final este ceea ce te-a determinat sa faci ceea ce faci astazi. Iar asta inseamna pasiune si determinare. Nu lasa dorinta de a deveni mai bun sa iti distraga atentia de la procesul de invatare si de la a deveni cea mai buna varianta a ta.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016