Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai stofa de antreprenor? Stii cum sa recunosti un antreprenor care nu e autentic?

Tags: antreprenor, business, afacere, motivatia, banii, libertatea, riscurile, job full-time

Nu toata lumea are abilitatile necesare pentru a ajunge, la 25 de ani, sa dezvolte aplicatii care sa fie lansate pe pietele internationale in companii listate ulterior la bursa la sume de ordinul miliardelor de dolari.

Asa cum pe buna dreptate sunt lucruri pe care nu le vom face in aceasta viata, la fel de onest trebuie sa identificam si oamenii (uneori putem fi noi insine) care nu au stofa de antreprenor.

Considerati si antreprenori de ocazie, astfel de oameni adora ideea de a fi antreprenor, insa aleg intotdeauna solutiile cele mai rapide in detrimentul planurilor gandite pe termen lung. Acestia sunt cei care nu au suficienta determinare pentru a merge mai departe. In perioada in care erau angajati, se prea poate sa le fi placut ideea de a avea propria afacere si au invidiat libertatea pe care isi imaginau ca o au antreprenorii. S-au gandit ca nu vor trebui sa mai dea nimanui socoteala.

Un antreprenor adevarat e insa omul cel mai muncitor dintr-o camera si e cel care va recunoaste ca nu e vorba despre cine-i seful. Motivatia nu o reprezinta banii, ci satisfactia adiacenta businessului.

Cum depistezi un antreprenor care nu e autentic? E foarte usor. E acel om care cauta scurtaturi si care isi fixeaza intalnirile dupa cum ii este mai comod. E acel om care intra in afacere si asteapta sa ii vina clientii la usa.

Isi termina programul la 5 si invoca, drept argument, pastrarea unui echilibru. Poate cea mai mare acuza care li se poate aduce e faptul ca desi proclama ca iubesc sa fie antreprenori, isi doresc in secret ca cineva sa le ofere un job full-time cu toate beneficiile incluse.

Companiile care lucreaza cu acesti antreprenori sunt supuse unor riscuri pe care e bine sa le luam in seama. Un om care incearca sa gaseasca intotdeauna solutii rapide fara a tine cont de efectele in timp va produce daune atat in prezent, cat si pe viitor si nu va pune binele companiei pe primul plan.

Cea mai buna metoda de a reduce riscurile in business, ca antreprenor, e cea prin care muncim mult si incercam sa dam ce-i mai bun cand vine vorba de abilitatile principale. Si daca noi suntem singurul angajat, atunci trebuie sa fim cel mai bun angajat posibil.

Sa nu fim oportunisti, ci antreprenori.


Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016