Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta razboiului in marketing. Nu amana lupta, nu astepta sa-ti rugineasca armele

Tags: arta razboiului, sun tzu, marketing, manager bun, companie, succes

Anul 2014 sta sub semnul disciplinei. In acest an nimic din ceea ce nu s-a petrecut pana acum nu are voie sa nu devina realitate. In acest an ne concentram atentia pe dezvoltarea personala, dar si pe cea profesionala.


In acest an punem accentul pe creativitate, incredere, dezvoltarea unor idei noi si depasirea limitelor pe care ni le-am impus singuri. Ne gasim inspiratia in zonele spre care pana acum nu priveam si ne amintim sa fim in fiecare zi oameni care creeaza valoare, si nu oameni care isi amana visele si planurile cu inca o zi.

Cunoscuta carte Arta razboiului a lui Sun Tzu e un izvor de inspiratie pentru marketing si management, pentru felul in care ne putem aborda problemele in viata si pentru modul in care putem invata, din aceste lectii, sa conducem o companie sau propria echipa spre succes.

Iar disciplina, calitate de care am amintit deja, este un punct forte. Cunoasterea propriei persoane este la fel de importanta ca si cunoasterea afacerii si a angajatilor, alaturi de procesul de munca pe care il presupune afacerea.

Asa cum spune Sun Tzu, trebuie sa stim totul despre trupa noastra:

"In sfarsit, disciplina. Sa cunosti arta de a randui trupele, sa stii totul despre legile subordonarii si sa le impui la nevoie, sa cunosti perfect indatoririle fiecarui subordonat, sa stii sa recunosti drumurile diferite pe care se poate ajunge in acelasi loc; sa nu dispretuiesti abordarea detaliata a tuturor lucrurilor care pot sa fie de folos si sa te informezi despre fiecare lucru in parte".



Todd Henry spune ca trebuie sa ne alegem bataliile in viata, sa stim unde vrem sa ajungem si pentru ce pasiune sau vis suntem dispusi sa suferim. Sun Tzu ne sfatuieste sa nu asteptam pana cand armele noastre devin prea vechi pentru a mai putea fi folosite:

"Nu amana lupta, nu astepta sa-ti rugineasca armele, nici sa ti se toceasca taisul sabiilor. Victoria este obiectivul principal al razboiului".

Ceea ce ne-ar diferentia insa de competitori, ceea ce ne-ar trimite cu adevarat cu zece pasi inainte si ceea ce face sa ne deosebim de toti ceilalti ar fi o strategie pe care Sun Tzu o aminteste in Arta razboiului:

"Adevarul e ca obtinerea a o suta de victorii intr-o sura de batalii nu e lucrul cel mai bun; excelenta suprema este sa castigi fara sa lupti".

Cheia succesului pentru o companie? Castiga cel care "rezolva dificultatile inainte ca ele sa survina".

Ce poate face un manager bun pentru compania sa? Cum se poate asigura ca nu face niste greseli fatale atunci cand are sarcina de a conduce o intreaga echipa? Sun Tzu enumera trei feluri prin care generalul poate sa dauneze statului atunci cand isi comanda trupele in mod gresit, similare unor erori pe care le poate face un manager:

"- comandand armatei sa inainteze cand trebuie sa se retraga sau sa retraga cand trebuie sa inainteze

- conducand armata ca pe un regat, fara a cunoaste conditiile si particularitatile comandamentelor militare

- folosind persoane nepotrivite la comanda, care nu cunosc principiul militar de adaptare la imprejurari, ceea ce duce la confuzie in randul ofiterilor si la neincredere in randul trupelor. "






Sursa foto.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016