Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce e in neregula cu Google la 1 decembrie

Tags: 1 decembrie, google, dansatori, logo google

Daca va mai amintiti (si, daca nu va mai amintiti, gasiti in articol si o imagine) anul trecut pe vremea aceasta Google crease un logo special pentru Ziua Nationala a Romaniei. Inainte sa trecem insa la imaginea de anul trecut, sa dezbatem putin ce s-a intamplat anul acesta.

Google a avut si de data aceasta un logo special pentru ziua de 1 decembrie: dansatori imbracati in costume traditionale romanesti. E drept ca asta, pe alocuri si din fericire, inca ne mai defineste si inca nu a fost atinsa de turismul cosmetizat fara nicio logica aparenta in ultima vreme.

Anul trecut insa, Google inlocuise o litera cu harta Romaniei galbena in intregime, mai exact de un galbui care ne aminteste (ca doar suntem romani) de un singur lucru: o mamaliga. Asemanarea izbitoare a fost observata si de prieteni straini care petrec insa destul de mult timp prin Romania si care adora sa manance "polenta" (n.r. - mamaliga).

Asa ca e greu sa le explici de ce Google are uneori jocuri complicate, grafica de invidiat care te surprinde prin tot soiul de gaselnite legate de cuvantul "Google" si de ce alteori designul e mai mult decat simplist. Te suprinde si acum insa si parca-ti aminteste, macar un pic, de desenele din Abecedar.

Ar trebui poate, sa facem si un pariu. La urmatorul 1 decembrie, Google ne va prezenta painea si sarea. O litera va fi painea, iar alta sarea. Alaturi, paharul de palinca. Desi reprezentative dintr-un punct de vedere, nu ai cum sa nu te gandesti ca nu asta ne defineste ca romani si ca ne scapa din vedere multe alte elemente cheie pe care le-am fi putut folosi cu acest prilej.

Si mai e un gand care nu-mi da pace, chit ca e usor carcotas: obisnuiti deja cu logo-uri complicate si atent executate, nu simtim oare un pic de dezamagire privind imaginile de la fiecare 1 decembrie?

Google la 1 decembrie 2011:





Google la 1 decembrie 2010:




Google la 1 decembrie 2009:



Dupa cum se poate observa, evoluam. Cu putin noroc, in 2013 vom avea o hora intreaga.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016