Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Codru de paine. Un vis transformat in realitate

Tags: dezvoltare personala, pasiune, schimbare, copilarie, codruta popa, codru de paine

Am citit astazi despre povestea unui om care, cu aproape doi ani in urma, a trecut printr-o criza existentiala. La 34 de ani, si-a dat seama ca trebuia sa inteleaga ce directie trebuie sa ia viata mai departe. A inceput sa scrie despre paine. Despre cum se face, despre ce reguli nu ar trebui incalcate, despre placerea de a face paine. Dincolo de toate acestea, se auzea un singur glas: cel al pasiunii.

Doi ani mai tarziu, Codruta Popa scrie despre cum si-a indeplinit un vis si a reusit sa isi deschida o brutarie in Timisoara. Codru de paine. O brutarie artizanala de paine cu maia. Asa cum nu mai exista una in Timisoara pentru ca, cel mai probabil, nici Codruta nu e om om obisnuit, ci unul deosebit care se bucura astazi de roadele unei munci facute din placere si din bucuria de a impartasi cu altii cunostinte in aceasta arta culinara.

Codruta Popa povesteste, in continuare, despre ceea ce continua sa insemne aceasta poveste care descrie o viata traita frumos: "Facand paine, scriind despre paine, urmarind maiaua si aluatul, m-am descoperit pe mine. Am descoperit ca am rabdare, talent si aplecare spre un domeniu inainte complet necunoscut mie. Am aflat pe propria-mi piele ca painea vindeca rani si umple sufletul de speranta si fericire. Ca traind in ritmul aluatului, imbatranesti mai frumos si devii un om mai bun.

Am simtit ca rolul meu in viata e strans legat de facutul painii. Poate vi se pare ca exagerez, poate vi se par vorbe dulcegi si rasuflate, dar va asigur ca pentru mine nu sunt. Sunt lucruri serioase, cu care nu as putea glumi vreodata. Cei care stati dincolo de ecran si cititi de mult timp ce scriu si faceti paine odata cu mine, ma intelegeti, stiu sigur."

Ii inteleg fiecare cuvant, desi pasiunea mea e alta. Inteleg insa cum ti se poate schimba intreaga viata, cum se pot schimba toti oamenii din jur atunci cand alegi sa urmezi cursul firesc al inimii si te dedici lucrurilor care iti fac placere cu adevarat.

Nu exista zambet mai sincer si nu exista rasplata mai mare decat sa muncesti condus de pasiune si sa vezi cum intreaga viata ti se schimba in bine si se remodeleaza doar pentru ca ai avut curajul sa indraznesti sa faci ceea ce iti place cu adevarat.

Si daca inca nu ati descoperit care e aceasta pasiune, nu incetati sa o cautati. Poate a ramas ascunsa in copilarie, poate e acel vis care inca va mai sopteste din cand in cand ca l-ati uitat. Incercati. Si mergeti pana la capat fiindca e cea mai frumoasa calatorie.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Ultimele comentarii

0