Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comedie in trei acte: Panica de curent

Tags: pana de curent, editorial, panica de curent

Laptopul meu tine loc de lampa. Nu fiindca e functional numai pe jumatate, ci fiindca e cel mai aproape de pat. In mod ironic, e pozitionat chiar langa o lampa. Asa ca azi-dimineata la 6, cand era inca intuneric serios afara, am vrut sa pornesc "lampa". Nicio reactie, niciun bazait, niciun semn se-ndura de mine si azi.


"A murit, gata. Si-a trait traiul, si-a mancat malaiul.", cu gandul deja la cei sapte ani petrecuti impreuna.  Pe urma, sub sabia lui Damocles sau spaima facturilor neplatite, m-am gandit ca mi-au taiat curentul. Intotdeauna, orice om, din orice tara, va spune un singur lucru: "Nu azi!".

Ma-ndrept, prin intuneric, spre marele conglomerat de cabluri, routere si ACN-uri (alte cabluri neidentificate). Niciun zumzet, niciun beculet. In prima instanta, te simti tradat. Ca te-au abandonat toate, ca uite, nu mai poti aprinde becul, nu mai poti deschide televizorul, nu mai poti asculta muzica.

Abia pe urma, cand incepi sa gandesti ca un om normal, iti dai seama ca va trebui sa te imbraci in intuneric si ca acea camasa va putea fi calcata doar daca ai la indemana carbuni incinsi.

Dar buna dispozitie te invata sa vezi lectii distractive si acolo unde, la propriu vorbind, nu prea vezi nimic. Iata, asadar, ce-am descoperit cu ocazia unei pene de curent care-a lasat in bezna jumatate de cartier:

Cafeaua pregatita in intuneric va avea un gust ciudat. Tot ce poti sa speri e ca ai pus cafea.

Chiar daca nici inainte nu-ti calcai hainele, macar acum ai avut o scuza buna.

Incredibil, dar adevarat, descoperi ca in bloc exista oameni mai optimisti decat tine. Altminteri nu-ti explici de unde atata incredere cand vreo trei dintre ei au apasat insistent pe butonul de la lift sperand sa vina chiar si fara curent.

Uiti sa pui obiectele la locul lor din cauza ca nu mai vezi unde le-ai lasat.

In oglinda, la lumina lumanarii, toti vom arata ca intr-un film horror. (Acelasi lucru se intampla si cand ne facem poze cu tortul aniversar, in plina bezna).



Risti sa iti iei sosetele pe post de manusi.

Pleci din casa aranjandu-ti parul in vitrina magazinului de la parter. Nevazut de nimeni, iti ascunzi sosetele in buzunar.

Mai trista, mai vesela, concluzia e ca daca pana acum erai gata pentru serviciu intr-o ora, azi ai fost gata in zece minute.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016