Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinta TED: Mel Robbins dezvaluie reteta care garanteaza SCHIMBAREA

Tags: conferinta ted, mel robbins, schimbare, actiune, emotii, sentimente

"Inceteaza sa mai spui ca esti bine!". Asta spune raspicat Mel Robbins, speaker motivational de renume, la una dintre conferintele TED. "Ma enerveaza sa te aud ca spui ca esti bine!". Conferinta pe care o puteti asculta in intregime mai jos e una dintre cele mai accesate si mai cunoscute, iar clipul si-a castigat faima pe buna dreptate.


Mel Robbins explica mecanismul care ne tine pe loc, prezentandu-si propria viziune asupra felului in care alegem sa nu reactionam si sa nu actionam. Atunci cand spunem ca suntem "bine", desi suntem nemultumiti de multe aspecte din viata noastra, ne anihilam reactiile si dorinta de a schimba ceva. Ne spunem ca suntem bine si lasam lucrurile asa cum sunt, in ciuda a tot ceea ce, de fapt, ne nemultumeste si POATE FI SCHIMBAT.

Unul dintre punctele-cheie ale teoriei dezvoltate de Mel Robbins e urmatorul: "Oricare ar fi aspectul pe care vrei sa-l schimbi in viata asta, n-o sa ai niciodata chef". Si e adevarat. Cu greu ma urnesc sa-mi fac exercitiile zi de zi, cu greu ma organizez cand vine vorba de parcurgerea mai multor carti pentru un proiect si mi-e si mai greu sa ma dezvat de nesanatosul obicei de a fi dezordonata.

Sunt lucruri pe care vreau sa le schimb si de care nu am niciodata chef. Cred ca Mel Robbins pune accentul pe "i" atunci cand spune ca trebuie sa nu ne mai gandim la ce simtim ("Iesi din mintea ta" si "Nu te mai gandi la emotii") si sa reactionam inainte de a se activa acea frana pe care o trage creierul nostru daca nu actionam la primul impuls.

Iar cel mai bun exemplu e cel in care ne aflam intr-o incapere in care se danseaza. Brusc, se aude o piesa care ne place, iar prima noastra reactie e sa mergem acolo sa dansam. Imediat se instaleaza insa indoiala, iar creierul se blocheaza. Cele cinci secunde pe care le aveam la dispozitie sa tasnim spre ringul de dans sunt pierdute. Ramanem pe scaun, gandindu-ne la ce vor spune ceilalti daca dansam, amintindu-ne ca nu ne simtim cel mai bine in rochia sau costumul acela, ca inca ne deranjeaza cele cateva kilograme in plus sau ca nu ne place sub nicio forma sa fim in centrul atentiei sau inconjurati de prea multi oameni. Suficiente motive?



Energia de activare, asa cum spune Robbins, e forta de care avem nevoie pentru a trece din modul de pilot automat in modul care presupune ca noi sa facem ceva NOU.

"Sentimentele voastre va incurca", mai spune Mel Robbins si explica de ce nu trebuie sa le ascultam in cele mai multe dintre situatii: "Daca esti atent la ce simti atunci cand e vorba despre ceea ce vrei, nu vei obtine lucrul respectiv. Fiindca nu o sa ai chef!".

Ne ofera insa si solutia: ai cinci secunde la dispozitie pentru ca ideii tale sa i se alature si ACTIUNEA.

Trebuie, asadar, sa actionam inainte ca mintea noastra sa ne blocheze si sa ne lasa prada emotiilor negative (neincredere, indoiala, teama etc.).

E o conferinta din care e bine sa luam notite si sa ne propunem sa schimbam lucrurile care acum inca se ascund in spatele acelui faimos "Sunt bine".

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016