Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum definesti tu succesul si de ce e important sa stii ce inseamna pentru tine

Tags: succes, definitia succesului, fericire, implinire

Succesul nu are aceeasi definitie pentru toata lumea. Pentru cineva succesul poate exista numai daca e validat de ceilalti, dar asta nu e neaparat un lucru rau deoarece in anumite contexte, validarea altor oameni chiar poate consolida acest statut, iar succesul depinde 100% de acea confirmare.

Imaginati-va ca vorbim de tehnologii care asteapta o aprobare, de propuneri care asteapta o confirmare, de start-up-uri cu idei extraordinare care au nevoie sa intre intr-un accelerator de afaceri si sa se dezvolte cat mai repede intr-un anumit interval de timp.

De cealalta parte, ceea ce noua ni se poate parea de succes poate sa nu fie perceput la fel chiar de omul care se afla in mijlocul evenimentelor. Am avut ocazia sa aud o multime de oameni vorbind despre ce inseamna pentru ei succesul si am descoperit, cu ocazia asta, o varietate de definitii.

M-am intrebat si eu ce inseamna pentru mine succesul si, ca un facut, unul dintre newsletter-ele primite azi-dimineata avea ca subiect exact intrebarea: Cum definesti succesul?. Nu stiu inca daca pentru mine implinirea de sine inseamna succes. Inclin sa cred ca succesul poate fi validat din doua directii si poate exista in afara noastra, chiar daca noi l-am creat.

Asta se intampla, sa spunem, in cazul unui om perceput ca cineva care are mult succes, dar care nu simte ca a ajuns acolo unde isi doreste si care, prin urmare, nu considera ca are succes.

Nu stiu daca pot pune egal intre succes si fericire, dar stiu ca pun pret pe fericire mult mai mult decat pe succes. Cred ca fericirea nu e conditionata de succes tot asa cum succesul nu iti garanteaza, de fapt, fericirea.

Ce inseamna pentru voi succesul? Vi-l doriti? Pentru ce faceti ceea ce faceti? Pentru voi, pentru a va simti impliniti, pentru ceilalti, pentru a schimba ceva in lume sau pentru a avea succes si pentru a obtine validarea celorlalti?

Mi-ar placea, nu neg, ca succesul meu sa fie unul validat. Fiindca validarea publica te ajuta sa mergi si mai departe. Iar succesul pe care il validam singuri e cel care ne aminteste de lucrurile pe care le-am facut pana in prezent. Poate sa dispara insa, la fel ca succesul validat. Ceea ce ma face sa cred ca mult mai importanta decat succesul e implinirea.

Asa ca imi doresc sa fiu un om implinit si fericit. Iar daca aceste doua ingrediente vor conduce spre succes, cu atat mai bine. Va fi un efect si nu va fi fost obiectivul meu pentru care am sacrificat lucruri in timp.

Vreti succesul? Si, daca da, de ce?
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.6 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016