Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai succes fara sa iti amani fericirea

Tags: fericire, obiective, motivatie, rezultatele, sacrificiile, obiectiv

Multi oameni se confrunta cu aceasta dilema. Unde incepe si unde se termina granita intre munca prea multa si fericire amanata? Unde se termina pasiunea si incepe sacrificiul? Cum stim daca nu cumva ceea ce sacrificam in prezent ne va face in viitor sa uram tocmai obiectivul pentru care am facut inca de la inceput sacrificiile?

Ne temem sa nu ajungem ca peste ani sa regretam ca am sacrificat timp si energie pentru a indeplini ceva ce se poate dovedi ca n-a fost visul nostru cu adevarat. Solutia apare insa chiar prin munca si prin decizia de a ne concentra mult mai mult asupra prezentului: poti obtine un echilibru care sa te aduca mai aproape de obiectivul tau fara ca fericirea ta sa fie pusa in planul secund.

Nu avem de ce sa ne amanam fericirea pentru cand credem noi ca le vom avea pe toate, ca vom castiga o avere, ca vom avea experienta pe care ne-o dorim si asa mai departe. Motivatia nu are de ce sa stea in calea fericirii. Merg mana-n mana, iar noi trebuie sa stim sa ramanem echilibrati pentru a putea parcurge o calatorie cat mai lunga.

E esential sa stim de ce facem ceea ce facem. Suntem suficient de motivati? O sa ne mai placa sa facem asta si dupa ce ne atingem scopul? O sa rezistam in acelasi domeniu in urmatorii zece ani? Ne place cu adevarat ceea ce facem?

Aceste raspunsuri sunt necesare deoarece, pe masura ce obtinem lucrurile pe care ni le dorim, importanta lor scade. Poate o sa ni se para un obiectiv urias sa cumparam o casa, insa dupa ce o achizitionam, nu o sa ni se mai para un lucru greu de facut sau important asa cum ni se parea inainte.

Dupa primul an de afacere, obiectivul e sa castigam suma X. Dupa ce castigam aceasta suma, o sa castigam o suma si mai mare. Imediat dupa aceasta, nu o sa ni se mai para greu sau macar interesant sa obtinem din nou suma X pe care am obtinut-o in primul an de afacere.

Pe masura ce ne atingem obiectivele, rezultatele devin mai putin valoroase decat erau la inceput, cel putin in perceptia noastra. Cum putem sa ramanem motivati in acest caz? Invatand sa iubim ceea ce facem zi de zi. Doar cei care se indragostesc de ceea ce fac reusesc sa ramana motivati si sa continue sa indeplineasca obiective din ce in ce mai mari.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016