Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuvantul scris versus viata reala

Tags: marketing, cuvantul scris, viata reala, oameni, emotii negative, emotii pozitive

Cat de mult citim, scriem, ascultam si vorbim? Pe parcursul unei vieti, care este raportul intre acestea? Bineinteles, depinde de varsta, preferinte individuale si epoca in care ne-am nascut, dar trebuie sa existe vreo medie, ceva. Oamenii invata sa scrie citind si sa vorbeasca ascultand, asa ca input-ul este mai mare decat output-ul.
Cat de mult citim in raport cu cat de mult ascultam? Daca inchidem ochii nu ne putem bloca si urechile. Iar tehnologia de inregistrare a sunetului este relativ noua fata de scriere. Prin urmare, dintre cele patru, cea mai mare proportie ii revine cititului.
 
Ne diferentiem de animale prin cuvantul scris. Oamenii sunt singurele fiinte care experimenteaza diverse trecuturi, locuri si memorii apartinand altor oameni prin intermediul cuvantului scris.
 
In fiecare zi suntem inundati de imense volume de cuvinte, fie via ziare, romane, stiri pe internet, bloguri sau postari pe social media. Du-te la o biblioteca sau cauta ceva pe arhiva web si vei gasi mai mult material de lecturat decat o fiinta umana poate memora sau procesa. Ce putem invata din cuvantul scris si cum il putem utiliza in munca noastra?
 
Cea mai mare diferenta intre cuvantul scris si experienta propriu-zisa consta in intensitatea emotiilor. Cand citim un roman ne enervam rareori de-a binelea. Mania este o emotie negativa, iar lecturarea unui roman declanseaza, de obicei, emotii pozitive. Un roman declanseaza sentimente complexe, dar acestea tind sa fie subtile, nu de genul care incorseteaza inima. Putem ramane obiectivi, rationali si calmi cand citim. La fel se intampla si cand ne uitam la un film.
 
Dar in viata reala? Exista momente cand explodam de manie. Comparat cu cititul unui roman sau privitul la un film, crezi ca viata reala atrage mai multe sentimente negative? Se prea poate. Tocmai de aceea o strategie perfecta pe care s-o aplici la locul de munca este sa abordezi fiecare incident neplacut de la locul de munca similar unui capitol dintr-un roman sau a unei scene dintr-un film.
 
Munceste ca si cum ai citi. Abordeaza munca cu aceeasi intensitate emotionala pe care o ai cand citesti.
 
Regula nu cred ca se aplica si vietii personale...
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016