Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa gresesti in public

Tags: management si marketing, greseli public, antreprenori, afacere, provocari

"Nu e niciodata bine sa gresesti in public!", o sa spuneti. Cui ii place sa fie aratat cu degetul si sa fie tinta glumelor celorlalti? Nimanui, insa uneori trebuie sa trecem si prin experiente mai putin placute pentru a creste.


Ne place sau nu, intr-un fel ne comportam cand suntem singuri si in alt fel ne gestionam comportamentul cand stim ca suntem priviti. Lucrurile nu stau prea diferit cand vine vorba de o afacere. Cele mai multe greseli le vom face la inceputul unui business.

Daca atentia altora nu e inca indreptata asupra noastra si nimeni nu stie ce greseli facem, avem toate sansele sa repetam greseala respectiva. Fie pentru ca vom rasufla usurati fiindca n-a observat nimeni, fie pentru ca nu vom observa nici noi.

Iar a gresi in public si a ti se atrage atentia ca ai gresit devine astfel un avantaj daca intelegi in ce mod ai fost "conditionat" ca data viitoare sa nu mai gresesti.

In momentul in care afacerea noastra, desi inca la inceput, devine suficient de cunoscuta incat sa apara pe radarele competitorilor sau a persoanelor interesate (intelegand prin aceasta si potentialii clienti), greselile noastre sunt cele care ne vor ajuta sa devenim mai buni in ceea ce facem.

Vom avea de doua ori mai multa atentie, vom vrea de doua ori mai mult, vom depune de doua ori mai multe eforturi. Vom sti ca suntem priviti si vom sti ca orice greseala va fi taxata... de doua ori.

Nu toti antreprenorii experimenteaza astfel de inceputuri. Multi dintre ei reusesc fie sa devina cunoscuti abia dupa ce au facut acele greseli de inceput. Consider insa ca reusita lor va fi una intarziata si nu neaparat de durata. Nu devii mai bun daca esti precaut, ci daca iti asumi riscuri si daca infrunti provocarile.

Asa ca a gresi in public nu este un lucru rau atata vreme cat adopti perspectiva prin care inveti cu adevarat din greseli. Este, daca vreti, o educatie pe care doar confruntarea cu lumea reala ti-o poate oferi.

O afacere, in fond, nu poate creste daca nu isi depaseste propriile granite. Iar dincolo de granite se afla intotdeauna necunoscutul asa ca nimeni nu e scutit de a gresi in public, fie ca se intampla mai devreme sau mai tarziu.

Foto: Polyvore.com
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016