Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce mai putin nu inseamna mai mult

Tags: dezvoltare personala, oportunitati, provocare, riscuri, curaj

Uneori mai putin inseamna mai mult. Mai putine sarcini zilnice ne vor oferi mai mult timp. Mai putin zgomot ne va oferi mai multa liniste. Mai putine lucruri aruncate la intamplare prin casa sau in birou ne vor oferi mai multa ordine. Avem insa parte si de opusul acestei idei: mai putin poate sa nu insemne intotdeauna mai mult, dimpotriva.

Mi-am dat seama de acest lucru atunci cand cineva a punctat in doar cateva cuvinte exact opusul expresiei de mai inainte. A spune da inseamna mai mult. Si, daca te gandesti bine, chiar asa este. Nu am privit-o ca pe o expresie care iti spune ca iti aglomerezi viata daca spui "da" mai mereu. Am vazut in ea, intr-un moment potrivit, un raspuns pe care nici nu stiam ca il caut. Aveam cred nevoie sa mi reaminteasca de faptul ca atunci cand o oportunitate se iveste pe neasteptate, e bine sa spui "da" fiindca iti va aduce mai mult.

Nu de putine ori, refuzurile noastre au la baza scuze pe care mintea noastra le gaseste cat se poate de logice. O noua propunere de colaborare, o sansa de dezvoltare a afacerii sau orice ne scoate din zona de confort reprezinta provocari in fata carora raspundem uneori, de teama, cu un "Nu sunt pregatit".

Dar ce ar insemna oare aceasta diminuare a propriilor forte? Un astfel de raspuns nu ne asigura protectie in fata unui eventual esec, ci ne arunca in gura lui prin lipsa actiunii. Fiindca ce inseamna acest "nu sunt pregatit" daca nu chiar "nu vreau sa incerc sa fiu pregatit, nu vreau sa ofer mai mult"?.

Ce presupune insa un raspuns afirmativ, incarcat totusi cu toate fricile legate de aceasta noua provocare? Ar insemna ca desi ne temem, alegem sa incercam. Desi stim ca nu suntem pregatiti, alegem sa incercam sa fim, sa umplem acele goluri pe care in prezent credem ca le avem si pe care le scoatem la inaintare ca si cum ne-am mandri cu ele.

Rasuflam usurati de propria lasitate si credem ca ne-am luat de pe umeri o povara cand n-am facut decat sa ne amanam succesul. Cu teama sau fara, directia noastra ar trebui sa fie mereu una care merge inainte. Iar aceasta nu se parcurge decat prin riscuri asumate, curaj si actiune.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016