Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne temem atunci cand suntem pe drumul cel bun?

Tags: dezvoltare personala, frica, teama, schimbari, resurse

Sa ne temem de necunoscut este ceva caracteristic firii umane. Insa doza de teama e cea care ne ajuta sa mergem mai departe sau nu. In functie de teama pe care o manifestam fata de nou se masoara si distanta pe care reusim sa o parcurgem catre obiectivul pe acre ne dorim sa il indeplinim.

Uneori ne temem ca o sa dam gres. Alteori ne temem in mod inconstient de succes fiindca atunci va trebui sa ne confruntam cu toate schimbarile pe care le aduce reusita in viata oricarui om si munca pe care va trebui sa o depunem in continuare, la un alt nivel.

In alte situatii, ne temem de respingere sau sa nu parem ridicoli in incercarea noastra de a ne transforma visul in realitate.

Asa ca, nu de putine ori, alegem sa ezitam, sa credem ca asteptam momentul perfect, sa decidem ca trebuie sa ne mai gandim un pic la ce avem de facut, ca mai avem de invatat si de explorat alternative (in realitate, ineficiente si consumatoare de timp).

In tot acest timp insa, trec pe langa noi saptamani, luni sau chiar ani intregi. Si la fel trec si visele noastre.

Cea mai buna metoda in astfel de situatii e sa ne confruntam teama. Sa ne dam seama de ce ne este frica, sa o lasam sa ne invadeze si sa o luam la intrebari odata ce am reusit sa o vedem cu adevarat. Sa ne intrebam ce se poate intampla pentru a ne da seama ca pana si cel mai ingrozitor scenariu nu deloc ingrozitor. Chiar daca dam gres, o sa vedem ca o sa avem in noi intotdeauna resurse pentru a merge mai departe.

Sa lasam frica sa ramana in noi, dar sa continuam sa facem pasi in directia inainte. Un pas inaintea celuilalt, uneori cu teama, alteori doar cu prevedere, dar sa il facem. Pas dupa pas dupa pas. Si sa ne bucuram de intregul drum. Fiindca drumul e cel care ne face mai buni, drumul de care stim sa ne bucuram ne face fericiti, nu doar destinatia!

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016