Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu ar trebui sa amani fericirea

Tags: fericire, amanarea fericirii, dezvoltare personala, fericirea adevarata, limite, compasiune, ce ne face fericiti

Obisnuim sa amanam fericirea. Aproape toti suferim de acest sindrom. Consideram ca o sa fim fericiti de-abia dupa ce un anumit eveniment va avea loc sau de-abia dupa ce vom fi realizat ceva substantial in viata. Poate ne dorim mai multi bani, mai multa faima, sau o familie mai buna. Unii dintre noi isi doresc o viata complet diferita de cea pe care o au in prezent si refuza sa fie fericiti in momentul de fata.
Asteptam si asteptam, insa pana cand? Cand va veni acel moment magic care ne va descatusa si ne va aduce fericirea mult visata? Cand ne vom permite sa fim cu adevarat fericiti? Adevarul dureros este ca noi suntem cei care ne impunem limite si nu ne permitem sa simtim fericirea.
 
De ce nu este bine sa iti amani fericirea? Pentru ca ea exista din belsug si nu trebuie sa ne facem griji ca o vom epuiza. De fapt, cu cat esti mai fericit in viata de zi cu zi, in momentele aparent nesemnificative, cu atat mai puternic vei resimti fericirea atunci cand ceva extraordinar se va intampla. Fericirea este un obicei pe care il cultivi.
 
Exista doua motive principale pentru care oamenii obisnuiesc sa amane fericirea. In primul rand, multi dintre noi nu cred cu adevarat ca merita sa fie fericiti. In al doilea rand, nu stim ce anume ne face fericiti.
 
De ce nu consideram ca meritam sa fim fericiti? Deoarece avem o intelegere gresita cu privire la ce inseamna fericirea. Ne asteptam ca fericirea sa fie data de bani, faima sau bunuri materiale. Credem ca doar cei slabi sau frumosi merita sa fie fericiti, insa este de ajuns sa aruncam o privire peste o revista de scandal pentru a vedea acest lucru este cat se poate de fals.
 
Asadar, ce ne face cu adevarat fericiti? Studiile indica faptul ca fericirea este data de urmatorii trei factori:
 
- apartenenta la o comunitate, sentimentul ca ai un scop bine definit in viata;
 
- petrecerea timpului in compania prietenilor si a familiei;
 
- compasiunea si grija aratata altora.
 
Acesti trei factori nu au legatura nici cu banii, nici cu frumusetea, nici cu faima. De fapt, fiecare dintre noi am putea fi fericiti chiar astazi, daca am realiza ce anume conteaza cu adevarat.
 
Nu trebuie sa arati intr-un anumit fel pentru a fi fericit, nici sa fii milionar, nici sa ai jobul perfect, ci doar sa descoperi lucrurile cu adevarat importante si sa iti dai seama de cate ori ai dat cu piciorul fericirii pana in acest moment, amanand-o pentru un moment definit sau nedefinit din viitor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016