Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce te temi?

Tags: teama, frica de esec, dezvoltare personala

Cand eram mica imi era frica de paianjeni. Justificata sau nu, teama asta nu parea nicicum sa aiba vreun sens in ochii celor care puteau lua un paianjen cu mana. Franklin Roosevelt a spus ca singurul lucru de care ar trebui sa ne temem e teama insasi.
Cand pornesti de la aceasta idee, cand ii acorzi cateva minute, iti dai seama ca trebuie sa devii un om mult mai puternic. Si chiar daca de cele mai multe ori ne dam seama cat de puternici suntem abia cand ne vedem in mijlocul unor situatii dificile pe care alegem sa le depasim, e bine sa ne construim in fiecare zi un astfel de echilibru din care teama sa fie doar o umbra a recunostintei pentru tot ceea ce avem deja.

Sa ne temem, altfel spus, sa nu uitam sa multumim pentru ceea ce exista in jurul nostru. Ce ne opreste sa facem lucrurile pe care ni le dorim daca nu teama?

Ce ne opreste sa spunem celui sau celei la care tinem care sunt sentimentele noastre reale? Ce ne opreste sa schimbam in vietile noastre ceea ne nemultumeste? Teama de esec, teama de a fi respins, teama care ne convinge ca nu vom reusi, toate sunt diferite chipuri ale fricii.

Iar teama aceasta se hraneste cu fiecare gand pe care i-l oferim atunci cand punem raul inainte. Trebuie sa ne dam seama insa ca rezultatul de care ne temem e mult mai putin grav decat teama paralizanta pe care o lasam sa ne conduca viata.

Aceeasi teama ne face sa ne indreptam mereu atentia catre trecut in speranta ca vom putea indrepta ceva. E ca si cum am uita ca nu s-a inventat inca o masina a timpului. Negam o realitate si ne negam propria luciditate alegand sa traim intr-un timp care nu mai exista si incercand sa reparam fapte care nu mai au nicio esenta reala in prezent.

Prin comparatie, viitorul aduce doza de necunoscut de care ni se face, din nou, frica. Sa incercam sa vedem in prezent si in viitor un infinit de sanse noi si de oportunitati fiindca doar din asta e compus viitorul.

Sa folosim trecutul doar pentru a sterge sau a uita de ranile vechi. Sa nu ne mai intoarcem niciodata la ceea ce candva ne-a facut sa credem ca suntem slabi. Cu cat mai multe cicatrici are un razboinic, cu atat mai viteaz este. Sa nu uitam, asadar, ca orice rana careia ii dam voie sa se vindece ne va transforma in oameni mai puternici, in oameni care se tem mult mai putin.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016