Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce trebuie sa-i iei copilului o tableta de Craciun

Tags: marketing, ipad, craciun, copi, protectia datelor

In fiecare an, cu mult timp inainte de Craciun, copiii isi fac lista iar tu trebuie sa o stii bine, sa cauti tot ce e pe ea, sa nu cumva sa strici bucuria sarbatorilor pe care tu nu le-ai avut niciodata. Poate anul asta faci un pustiu de bine si ii iei copilului pretiosul iPad, nu de dragul lui, ci al tau.
Pentru ca, nu-i asa, toti cei care suntem parinti suntem de acord ca micutii nostru stiu la fel de bine ca noi (poate chiar mai bine) sa foloseasca tableta si ca orice forma de control pe care ne imaginam ca o instituim probabil ca da gres. 
 
In acelasi timp insa, iPad-urile si tabletele contin multe date care sunt riscante sub degetele: datele cardului, aplicatii de cumparaturi, date de localizare pe site-uri social media si poze care nu numai ca le spun 'prietenilor' cine suntem, dar si unde suntem si ce facem. 
 
Daca ii dai tableta copilului, cel mai probabil istoria cautarilor (ceea ce motorul tau de cautare stie ca vrei sa aflii si descopera la ce te uiti) va fi afectata,  existand posibile consecinte legale (descarcari piratate, imagini ilegale) sau vei ajunge sa dai peste rezultate ale cautarii mai putin customizate.
 
Daca ai un copil sub 13 ani, majoritatea companiilor - de la Facebook la motoarele de cautare - nu au voie sa-l monitorizeze. Deci, daca ii faci propriul cont, acesta nu va ajunge sa-si suga si datele tale.
 
Solutia nu este sa-i negi copilului accesul la Angry Birds sau la alte programe 'educationale' iti place sa crezi ca le foloseste pentru relaxare. Stii, desigur, ca orice interdictie functioneaza impotriva ta, copilul facand tot posibilul sa incalce limitele. Mai bine i-ai iPad si instaleaza softul de control parental.
 
Copilul primeste astfel ce vrea, tu ai datele protejate si stii ca ceea ce face el online nu va va afecta vietile in perioada imediat urmatoare.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016