Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descoperirea facuta de cea mai noua librarie digitala

Tags: bookish, librarie digitala, editori, lectura, carti, recomandari

N-am mai avut incredere in site-urile de lectura. Nici in cele mai multe recenzii din online, inmultite ca ciupercile dupa ploaie asa incat cu greu mai aveai timp sa-ti dai seama care sunt "otravitoare" si care nu.


Mai primeam, intr-o vreme, newsletterul de la Gallimard, insa dupa cateva luni n-a mai ajuns. Si cine-ar fi crezut ca si newsletterele se pot pierde pe drum! Ei au renuntat la mine in vreme ce eu renuntasem la ideea ca o sa pot tine vreodata pasul cu tipariturile frantuzesti. Cu bucurie am descoperit chiar zilele trecute o sectiune mica, pricajita, ce-i drept, umpluta numai cu carti in limba franceza, relativ noutati, intr-o librarie reala. Sa speram ca spatiul meschin se va mari in timp.

Dar selectia ti-o face libraria, iar in online, inainte sa comanzi, e ca si cum te-ai pregati sa te arunci in mare fara colac de salvare. Ori pleci cu zeci de carti, ori cu niciuna.

Bookish, un nou site care, la prima vedere, ar putea sa fie un soi de Goodreads, isi propune sa rezolve o problema pe care au scos-o la iveala unele studii recente. S-ar parea ca cititorii educati scotocesc tot prin librarii dupa carti si ca au norocul sa gaseasca mult mai multe carti acolo decat in online.

Pana aici, ne-am spune ca si Google poate sa ne ajute cu o astfel de cautare, chiar daca, din pacate, ne trimite catre zece librarii online diferite unde poate stocul e epuizat. Se prea poate, insa Bookish vine inarmat cu o echipa de editori.

Iar asta, nu stiu altora cum le suna, dar mie-mi place mult. Acesti editori au, asadar, menirea de a veni in ajutorul utilizatorului buimac atunci cand acesta vrea sa isi aleaga o noua carte. Avand la baza o tehnologie bine pusa la punct, Bookish ofera citate din cartile pe care le recomanda, interviuri cu autori si preferintele editorilor din peste 18 de categorii diferite. Evident, site-ul se bazeaza si pe anumiti algoritmi cu ajutorul carora, de la un punct incolo, va sti ce sa iti recomande.

Un reprezentant din partea site-ului a declarat pentru portalul Mashable.com ca se incearca eliminarea piedicilor pe care le scoate in cale cautarea cartilor in online. Acesta este de parere ca, odata indepartata aceasta problema, va creste numarul cartilor cumparate atat in format digital, cat si in format tiparit.

Bookish include si o platforma de comert electronic, aceasta permitand utilizatorilor sa achizitioneze cartile de la terti, fie ca vorbim de furnizori sau chiar de edituri.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016