Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din secretele unor articole de succes

Tags: articole site, autori, citititori fideli, organizare text, vizitatori site

Secretul unui articol de succes poate sa vina din mai multe directii, insa cei mai multi care se bucura de renume prin intermediul unor articole deja fara varsta, iti vor spune ca au scris din inima si ca au fost cat se poate de sinceri atunci cand s-au folosit de o poveste personala pentru a-si impartasi cunostintele.
Asa recunoastem uneori valoarea unui articol si, tot asa, ne indragostim pentru totdeauna de un autor si revenim pentru a-l citi si pentru a-i vizita site-ul. Chiar zilele trecute am fost motivata de un editorial de exceptie sa dau fuga la librarie si sa cumpar Confesiunile unui asasin economic de John Perkins.

Acesti autori care scriu pe site-uri sau bloguri reusesc sa transmita un mesaj si sa primeasca un raspuns din partea cititorilor. Asa ca am stabilit, prima regula este sa ne folosim de experientele personale. Sa ne imaginam ca acestea sunt ca un parfum creat special pentru noi. Pe noi ne defineste, iar pe ceilalti ii va incanta.

Vizitatorii se transforma in cititori loiali aproape fara sa isi dea seama, articolele sunt trimise si prietenilor si totul se intampla fiindca ne plac povestile. Mai ales cele bine spuse.

O alta regula, de care uneori nu prea tinem cont din cauza lipsei de timp, este cea a organizarii textului. E drept ca atunci cand trebuie sa scrii un editorial nu o sa ai cum sa imparti textul in paragrafe foarte scurte si nu o sa aiba sens sa fragmentezi ideile de dragul aerisirii excesive a unui text. In cazul in care prezinti insa informatii care pot fi organizate in acest mod si abunda poate si in exemple, atunci recomandarea de a aseza astfel textul in pagina este facuta cu cea mai mare caldura.

In mod cert, punctele, liniutele si alte semne grafice pe care le folosim pentru organizarea textului au un rol important si e bine sa le folosim. Vizitatorilor le place sa se simta in siguranta, sa aiba impresia ca stiu ce urmeaza, sa fie obisnuiti cu textul si sa il "scaneze" cu usurinta.

Pe romaneste si mai pe scurt, e bine sa-i faci sa-ti citeasca de drag articolele! Asta in timp ce le oferi si o cantitate semnificativa de informatie utila.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante caracteristici ale unui text de succes. Atata vreme cat avem grija sa tinem cont de intelesul cuvantului "valoare", vom vedea ca laurii nu vor intarzia sa apara.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016