Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook este mai bun decat fericirea

Tags: marketing, facebook. fericire, facebook duce la depresie

In ultima vreme, s-au adunat studiile care spun ca utilizarea intensa a Facebook-ului duce la declinul starii de fericire. Dar un nou studiu arata ca asta depinde si de cat de mult este folosita reteaua de socializare, relateaza theatlantic.com.
Timp de doua saptamani, cercetatorii le-au trimis participantilor (82 de studenti la colegiu cu varsta de 19 ani) mesaje de cinci ori pe zi cu link-uri catre un sondaj online. Sondajele includeau intrebari gen „Cum te simti acum?”, „Cat de ingrijorat esti?”, „Cat de singur te simti?”, ale caror raspunsuri foloseau o scala de la 0 la 100. Si, bineinteles, s-a inclus si intrebarea „Cat de mult folosesti Facebook?”, unde 0 inseamna „deloc” si 100 „foarte mult”.
 
Concluzia: cu cat subiectii folosesc Facebook mai mult, cu atat se simt mai nefericiti.
 
Facebook nu te face sa te simti mai singur sau mai nefericit, decat daca il folosesti pentru a inlocui interactiunile reale si lucrurile care dau sens vietii. Cu cat ne straduim mai mult sa fim fericiti, cu atat mai putin suntem. Cand folosim social media corect – nu incautarea fericirii, nu in crearea unui alterego supererou, ci pentru a pastra legatura cu persoane la care nu ajungem altfel, pentru a invata lucruri noi, exista posibilitatea de a uita de noi insine.

Si in asta consta a fi om: in orientarea catre altceva sau altcineva. Demonstrat, cu cat ne dedicam mai mult servirii unei cauze sau iubirii unei persoane, cu atat mai umani si mai vii suntem. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016