Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care le fac managerii sau liderii fata de echipele lor

Tags: manageri, leaderi, leader, echipa, greseli, evolutie, incredere, obiectiv, grup

Drumul spre succes nu e mereu pavat cu intentii bune. De multe ori ne ingreunam singuri acest drum fara sa ne dam seama de ceea ce facem, pas cu pas, si de modul in care ne controlam echipa de-a lungul unui proiect.

De cele mai multe ori e nevoie sa credem in ceea ce facem insa aceeasi convingere puternica ne poate face sa actionam gresit. Capacitatea noastra de a crede intr-un obiectiv este ceea ce ii poate influenta si pe ceilalti sa porneasca pe acelasi drum cu noi si sa fie la fel de motivati.

Aceeasi convingere puternica este cea care declanseaza actiunea imediata in viata noastra de zi cu zi. Altfel spus, daca nu credem cu adevarat intr-un lucru, nu vom trece la actiune. De cate ori nu ne spunem, de exemplu, ca renuntam la fumat sau la mancarea nesanatoasa si nu facem nimic in aceasta privinta?

Asta inseamna doar ca noi nu credem cu adevarat in ceea ce spunem sau in faptul ca efectiv am putea renunta la fumat. Se creeaza, asadar, o diferenta intre ceea ce stim si ceea ce credem ca stim. Credem ca stim ce ne face rau, insa nu credem cu adevarat ca un obicei nesanatos ne va dauna.

Doar convingerea sincera declanseaza actiunea imediata. Ca manager sau leader, trebuie sa ii facem pe ceilalti sa inteleaga incotro se indreapta. Daca reusim sa le descriem intreaga calatorie si destinatia finala, masurand progresul pe parcurs si incununand fiecare reusita cu laude, drumul catre succes devine unul mult mai simplu.

O echipa nu va evolua atunci cand se exercita presiune asupra ei sau atunci cand obiectivul nu e unul foarte clar. In momentul in care managerii nu sunt increzatori in ceea ce pot face, direct sau indirect acestia nu trebuie sa transmita ingrijorarile catre echipa.

Un leader trebuie sa fie cel care inainteaza primul si cel care stie sa nu isi lase echipa in urma. De multe ori, o greseala pe care o fac acestia este sa o ia inaintea echipei cu mult inainte si nici sa isi forteze echipa in mod necorespunzator.

Un grup are o evolutie proprie si progreseaza atunci cand i se ofera libertate, cand are control asupra miscarilor si nu atunci cand se simte inlantuita.

Un bun manager stie ca exista un timp in care se poate exercita o anumita presiune, dar ca exista si un timp in care relaxarea este cheia.

Foto: Caspar David Friedrich - Man On Cliff

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016