Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cate feluri o poti lua de la inceput?

Tags: editorial, schimbare, alegeri, incercari

Intreaga tara a simtit zilele acestea ca s-a schimbat ceva in mod iremediabil. De la cei care cred ca schimbarea trebuie sa se produca de sus in jos, pana la cei care inteleg ca schimbarea trebuie facuta in interiorul fiecaruia, parerile sunt egale cu numarul de oameni care s-au gandit, in aceste zile, la transformare.
In cate feluri o poate lua insa cineva de la capat si, mai ales, de cate ori? Exista oare o regula nescrisa  a numarului de incercari care ne sunt permise? Ne spune cineva sau poate un glas interior cand am ajuns intr-un loc prea devreme sau, dimpotriva, prea tarziu? Cine vom continua sa fim dupa ce am simtit, inevitabil, nevoia de schimbare?

E cert ca mai departe continuam sa functionam dupa noi parametri, chiar daca unii dintre noi inca nu-si dau seama de ei. Asa se face ca multi dintre noi s-au privit zilele acestea in oglinda cu alti ochi si si-au pus sub lupa intreaga viata.

Fiindca oamenii asa sunt construiti, din pacate. Striviti, scot ce e mai bun din ei, constienti deodata ca drumul pe care merg nu e infinit. De cealalta parte, sunt si acei oameni care fac din fiecare minut o adevarata comoara si care isi gestioneaza timpul intr-un fel care pe unii dintre noi ii face sa creada ca lor le-au fost repartizate ore mai multe din zi si ca undeva s-a produs o greseala cand a fost impartit timpul.

Greseala nu ne apartine insa decat noua, celor care inca nu stim ce sa facem cu fiecare minut al nostru. Si nu despre o impartire mecanica si robotizata a timpului e vorba, ci despre o apreciere sincera a ceea ce exista acum, a ceea ce putem face acum, a ceea ce putem schimba fara sa ne intrebam daca are rost si fara sa punem sub un potop de indoieli o dorinta pe care in cele din urma ajungem sa nu o mai indeplinim.

Cine sunt cei mai apreciati, in cele din urma? Cei care au facut ceva si au dus treaba la bun sfarsit sau cei care au privit mirati lumea in fiecare zi, cei care si-au consumat timpul cu pareri care se bateau cap in cap si care au sfarsit prin a nu ajunge nici macar la o concluzie?

Perfectiunea, daca exista, nu e lasata sa fie facuta de mana omului, asa ca cei mai apreciati vor fi intotdeauna cei care vor duce lucrurile la bun sfarsit. Prin astfel de oameni se produce schimbarea si prin cei care inteleg ca fiecare pas inspre mai bine merita intotdeauna facut, in ciuda indoielilor si in ciuda oricarei pareri care ne spune ca totul e in zadar.
Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016