Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa comunici eficient cu tine si cu restul lumii

Tags: comunicare, cum sa comunici, semnificatia cuvintelor, relatia cu divinitatea

Stim cu totii ca vorba dulce mult aduce. Daca nu tinem cont de dicton, daca deschidem subiecte care ne dor, la nervi, cand suntem irascibili sau cand am ajuns la capatul rabdarii, interlocutorul nu ne va mai asculta mesajul, ci va deveni defensiv sau va contraataca. Comunicarea in sine este ingreunata si devine un monolog, deoarece dicutia genereaza in cearta.
Asa se ajunge la decizii care vor fi regretate ulterior si relatii bune se strica din cauza unor lucruri minore.
 
Ce e de facut? Aplica trucurile pe care ti le propunem celor sase categorii de mai jos si bucura-te apoi de un flux impecabil al comunicarii:
 
Cu rudele. Cel mai important factor aici este sa intelegi dinamica familei tale. Foloseste-te de avantajul conexiunii unice pe care o impartasiti. Afla care iti este pozitia in cadrul tribului si imbratiseaza intregul spectru de emotii experimentate de membrii familiei. De exemplu, daca unul dintre frati nu se intelege cu altul sprijina-i pe amandoi, in loc sa iei partea unuia dintre ei. Mentinerea unei setari mentale axate pe compasiune si dorinta de a fii proactiv te ajuta sa treci de toate. Vocea comunicarii in familie este toleranta si ajutorul.
 
Cu seful. Secretul comunicarii cu o persoana de rang mai inalt este increderea in propriile cuvinte. Daca afisezi stima de sine si demonstrezi ca ai o parere grozava despre ideile tale il convinge pe sef ca esti persoana potrivita pentru job. Cand comunici corect cu un superior, ii imbunatatesti parerea in ceea ce te priveste. Intelege ce vrea de la subalterni si modeleza-te in consecinta. Vocea comunicarii al birou este maleabilitatea si stapanirea de sine.
 
Cu cel mai bun prieten. Tocmai te-ai certat la cutite cu amicul cel mai bun. Ce faci mai departe? Comunicarea convingatoarea este foarte dificila in prietenii, din cauza egourilor mari de ambele parti. Spune-i care sunt intentiile reale si mai potoleste-ti egoul. Spune-i ca nu estid e acord cu el, dar il sprijini si ai vrea sa discutati despre ceea ce s-a intamplat. Vocea comunicarii in prietenie este increderea si daruirea de sine.
 
Cu partenerul. Partenerul tau este o reflectie a tot ceea ce trebuie sa faci si, in cele din urma, cea mai dificila provocare la nivel lingvistic. Si asta pentru ca a comunica cu partenerul implica mult mai multe emotii. Rabdarea, vulnerabilitatea si intelepciunea ta sunt toate puse la incercare cand vine vorba sa-ti „manevrezi” partenerul pentru a motiva schimbari pozitive ale relatiei. Secretul este sa fii sensibil la ce spune celalalt, la nevoile lui si la semnificatia exacta din spatele cuvintelor lui. Nu uita niciodata de aceste doua cuvinte: dragoste neconditionata. Vocea comunicarii in casnicie este empatie si compromis.
 
Cu tine insuti. Din momentul in care ne nastem, incepem sa ne cautam pe noi insine. Si, de-a lungul acestei misiuni de a ne cunoste pe noi insine, descoperim unghiuri inedite care ne ajuta sa evoluam ca fiinte umane. In cele din urma, cel care ai fost acum zece ani, acum un an, poate chiar acum o zi, nu mai e cel care esti acum. Crestem si ne schimbam in fiecare secunda. Vocea comunicarii cu tine este autodescoperirea continua si recunoasterea propriului potential.
 
Cu universul. Poate crezi sau nu in puterea energiei sau in ceva ce transcende lumea fizica. Eu cred cu tarie ca exista o forta universala care ne guverneaza lumea si ne ghideaza prin viata. Stabileste o comuniacre in dublu sens cu unievrsul. Ritualurile sacre, cum ar fi rugaciunea si meditatia pe ajuta sa te loghezi la o sursa superioara de putere. Accepta interventia divina si permite-ti sa-ti fie aratat ce trebuie sa faci. Aceasta este fundatia intelepciunii. Vocea comunicarii cu universul este intentia clara si credinta neintrerupta.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016