Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La multi ani, Google! Top 10 lucruri pe care nu le stiati despre Google

Tags: google, la multi ani, larry page, sergey bin, yahoo!

Ce faceati acum 13 ani? Sunt sanse mari sa fi folosit Yahoo! sau AOL ca motoare de cautare. Nu va asteptati probabil ca nasterea lui Google, din 1998, sa schimbe complet lumea web-ului.
Fokus Digital Services, primul partener Google Adsense pentru Romania, trece in revista lucruri stiute si nestiute despre ceea ce a dus la ceea ce este azi Google.

Pe 4 septembrie 1998, Larry Page si Sergey Brin au depus dosarul pentru inregistrarea companiei Google si au primit un cec de 100.000 de dolari de la un investitor. Cei doi au fost nevoiti sa inregistreze numele, pentru a putea, legal vorbind, sa incaseze cecul.
 
1. Numele de Google este o greseala de ortografie. Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. 
 
Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.
 
2. Prima pagina este atat de goala pentru ca fondatorul nu stia HTML si voia doar o interfata rapida. 
 
3. Google are propriul dinozaur

Cu siguranta exista nenumarate privelisti fantastice de vazut la Googleplex, sediul companiei din Mountain View, dar acest gigantic T-Rex, poreclit “Stan”, este iesit din comun.



4.
Google primeste in jur de 20 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.
 
5. In stadiul incipient, Google nu a avut buton de cautare. Trebuia apasata tasta Enter pentru a initia cautarea. Google a restrictionat cererile automate primite de la alte site-uri, care pot consuma resurse importante si in acelasi timp sa le ajute sa-si mareasca rankul artificial.
 
6. Ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.
 
7. Logo-urile care apar pe pagina de start in timpul unor zile si date marcante sau evenimente importante se numesc Google Doodle. Compania a creat si un muzeu online in care se gasesc toate logourile care au fost puse pana acum, cu anumite ocazii. Ele au fost create de Dennis Hwang, un artist de origine coreeana stabilit in USA.
 
In 1998 Brin si Page si-au luat un week-end liber pentru a participa la un festival din Nevada, the Burning Man. Logo-ul rezultat (vezi mai jos) este primul doodle si a fost proiectat pentru a fi postat pe prima pagina si pentru a-i informa pe utilizatori ca nu sunt la birou si nu pot rezolva chestiuni tehnice, cum ar fi o cadere de service.
8. Logo-ul Google nu a fost centrat pana in 2001

Faimoasa pagina de start goala a Google este considerata un reper in lumea online. Logo-ul insa nu a fost centrat, pus pe mijlocul paginii, decat pe 31 martie 2001. Utilizatorii timpurii isi amintesc cum pagina de start era setata cu scrisul aliniat spre stanga. Daca ne ducem si mai departe in timp, in anul 1998, Google avea la sfarsit un semn de exclamare, la fel ca Yahoo!.



9. Primul mesaj pe Twitter al Google

Prima postare pe Twitter a Google a fost postata in februarie 2009 si contine urmatorul mesaj “Sunt 01100110 01100101 01100101 01101100 01101001 01101110 01100111 00100000 01101100 01110101 01100011 01101011 01111001 00001010”.
 
Pentru cei mai putin familiarizati cu codul binar, este o fraza care trimite la mesajul de pe prima pagina a companiei, "Ma simt norocos".


10. Google inchiriaza capre

Nu, nu este vorba despre una din celebrele glume de 1 aprilie pe care le face Google. Compania chiar inchiriza capre de la California Grazing pentru a elimina balariile din jurul sediului Google. Ecologie dusa la extrem.
 
Google a inceput ca un proiect de cercetare al lui Larry Page si al lui Sergey Brin, cand acestia aveau 24, i respectiv 23 de ani. Site-ul Google isi propune sa organizeze informatiile din toata lumea si sa le faca accesibile si folositoare. Primul birou al companiei a fost intr-un garaj, in Menlo Park, California. Primul angajat a fost Craig Silverstein, acum Director de tehnologie.
 
Fokus Digital Services (FDS) a fost acceptata luna trecuta in programul de parteneriat Google AdSense, intrand astfel in grupul companiilor cu care Google dezvolta serviciile oferite publisherilor la nivel mondial.
 
In cadrul acestei colaborari, Fokus Digital Services (www.FokusAd.ro) va oferi consultanta publisherilor din Romania, ajutandu-i sa implementeze Google AdSense pe site-urile lor sau sa-si maximizeze castigurile din implementarile existente.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016