Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrezi la birou? Iata cateva moduri prin care sa-ti mentii sanatatea

Tags: munca la birou, durere, pericolul statului pe scaun, pozitia corecta a corpului

Stresul nu este singura suferinta cu care se confrunta cei care stau la birou toata ziua, spune o cercetare recenta citata de Businessnewsdaily.com. un studiu al Americam Osteopathic Association a descoperit ca majoritatea americanilor care lucreaza la birou au frecvent dureri fizice.
Mai exact, doua treimi din angajatii au suferit de dureri fizice la serviciu in ultimele sase luni anterioare studiului, 25% fiind de parere ca este normal ca urmare a statului pe scaun.
 
Cinci ore sau mai mult de stat pe scaun sunt vinovate pentru astfel de dureri. Dar si pozitia cocosata peste birou, un scaun inconfortabil, uitatul indelung la monitorul calculatorului si folosirea mouse-ului sunt obiceiuri care cresc risculd e durere fizica.
 
Va oferi asadar sapte trucuri care sa va ajute sa preveniti durerea si sa deveniti mai activi in timpul zilei de lucru:
 
- nu te cocosa: angajatii care stau cu spatele drept si evita sa se aplece peste tastatura, isi folosesc muschii abdominali si reduc stresul asupra spatelui;
 
- tine picioarele pe podea: pune-ti ambele talpi pe podea si restul corpului va raspunde adoptand pozitia corecta;
 
- tine-ti privirea inainte: pentru a reduce presiunea la nivelul muschilor gatului, trebuie sa te asiguri ca partea de sus a monitorului este la nivelul ochilor;
 
- evita capcanele mouse-ului: nu te intinde dupa mouse si tine-ti cotul cat mai aproape de corp;
 
- ridica-te: ridica-te la fiecare 30 de minute de pe scaun si fa cateva exercitii de stretching;
 
- mergi in vizita: in loc sa scrii email sau sa dai un telefon, du-te pana la biroul colegului sa-i vorbesti in persoana. Pentru conversatii mai lungi, plimbati-va in jurul cladirii;
 
- ia-o pe drumul mai putin circulat: daca este posibil, nu lua liftul cand ajungi la birou. Urca treptele pana la etajul unu, pentru a-ti pune sangele in miscare.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016