Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lumea a pierdut un om mare in Nelson Mandela

Tags: nelson mandela, africa de sud, umanitate

Astazi este o zi extrem de trista. Nelson Mandela, unul din cei mai curajosi lideri care s-au nascut vreodata, a murit. Africa de Sud si intreaga lume, dealtfel, isi ia la revedere de la un mare om.
Milioane dintre noi simt o mare pierdere. Faptul ca Mandela a trait 95 de ani nu diminueaza in niciun fel sentimentul de durere uriasa. Nici sanatatea sa fragila din ultima vreme nu ne face sa regretam mai putin limitarea actiunilor sale publice.
 
Prin forta personalitatii sale uimitoare, a realizarilor incredibile, a viziunii largi, a generozitatii enorme si a valorilor admirabile, prezenta lui Mandela a servit (si va continua sa o faca) drept far calauzitor pentru toti cei care au crezut ca puterea binelui politic va invinge raul care divide.
 
In calitate de activist, luptator pentru liberate si creator de natie, Mandela a fost manat de un spirit feroce, dar si o de o modestie iesite din comun. A stat in inchisoare 27 de ani. A stabilit un exemplu de urmat nu numai pentru tarile in curs de dezvoltare ce navigheaza prin tranzitii politice complexe, ci si pentru cele avansate care au o crestere anemica, somaj ridicat si inegalitati majore privind veniturile, starea de bogatie a populatiei si oportunitatile oferite.
 
Se va vorbi mult despre succesele lui. Si asa si trebuie.
 
Multi vor dezbate viitorul Africii de Sud acum ca tara si-a pierdut busola morala oferita de Mandela. Si unii vor asocia moartea lui cu stagnarea generalizata a stralucirii la nivel politic inalt de peste tot din lume.
 
A fost si va ramane incarnarea unui bine superior care a demonstrat de ce sunt cu adevarat capabili oamenii. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016