Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Negativitatea e un obicei de care poti sa scapi

Tags: dezvoltare personala, gandire pozitiva, ganduri negative, negativitate, solutii

Se spune ca un nou obicei se invata in 23 de zile. Altii jura ca in 31 de zile te obisnuiesti cu o noua regula. Iar altii incep treptat. Cea mai importanta regula este sa incepi. Ce poti face pentru a schimba, putin cate putin, modul in care percepi ceea ce ti se intampla? Asa cum micul dejun luat dimineata iti influenteaza ziua in bine, tot asa gandurile negative pot fi combatute si inlocuite pas cu pas de alte actiuni si moduri de a percepe relatiile cu cei din jur.


1. Nu lua personal negativitatea altora. Cei mai multi oameni nu sunt astfel doar cu tine, ci mai cu toti oamenii din jur. Ce spun si fac reprezinta doar o proiectie a propriei realitati, a propriei atitudini. Chiar si atunci cand o situatie poate parea personala (cand cineva te insulta, de exemplu), prea putine astfel de cazuri au legatura directa cu noi. Nu uita ca ceea ce fac ceilalti si opiniile pe care le au sunt bazate in intregime pe modul in care se vad ei.

2. Petrece-ti timpul cu oameni care gandesc pozitiv. O latura importanta a ta o constituie oamenii cu care iti petreci cel mai mult timp. Acestia te influenteaza si te transforma in omul care esti acum sau cel care vei fi maine. Daca cei din jurul tau sunt cinici si negativisti tot timpul, vei deveni si tu la fel. Relatiile cu cei din jur ar trebui sa ne ajute, nu sa ne raneasca. Inconjoara-te de oameni pe care ii admiri si de oameni care sunt mandri ca te cunosc.

3. Fii schimbarea in bine pe care vrei sa o vezi in lume. Condu prin puterea exemplului. Nu vei putea sa salvezi lumea, dar o poti face un pic mai buna urmandu-ti propriile sfaturi. Protejeaza-ti spatiul pozitiv prin pasi mici, dar importanti: vorbeste zilnic despre lucruri pozitive, despre prieteni, pasiuni, evenimente fericite etc. Astfel de lucruri te vor ajuta sa alungi gandurile negative ale altor oameni, fie doar si pentru cateva momente.

4. Schimba modul in care gandesti. Singurul lucru pe care nimeni nu ti-l poate lua este felul in care alegi sa reactionezi la ce ti se intampla. Problema nu consta in evenimentul in sine, ci in felul in care ne comportam in relatie cu intamplarea respectiva. Cand alegem sa ne plangem, sa invinuim si sa criticam, nu schimbam cu nimic situatia. Nu este intotdeauna usor sa gasim fericirea in noi, dar este mereu imposibil sa o gasim in alta parte. Ne limitam singuri actiunile cand suntem condusi de negativitate. Daca ne-am da seama de cat de mult ne influenteaza aceasta, n-am mai avea niciodata un gand negativist.

5. Concentreaza-te pe a gasi solutii. Oamenii negativisti au mereu la indemana solutii pentru a te face sa-ti fie mila de ei. Evita astfel de situatii. De multe ori, oamenii folosesc negativitatea pentru a se proteja de lume, insa aceasta bariera ii impiedica sa gaseasca solutii. Nu te gandi prea mult la ce nu a mers cum trebuie. In schimb, identifica urmatorul pas pozitiv si mergi intr-o directie noua si buna. Nu uita ca atunci cand te concentrezi asupra solutiilor gandind pozitiv, sunetul se transforma in muzica, miscarea devine dans, zambetul se transforma in dans, iar viata intr-o sarbatoare.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016