Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pascal Bruckner: Nu stiu, nu-mi pasa de fericire

Tags: pascal bruckner, fericire, motivati, pasionati, succesul, progresul

Despre fericire s-au scris carti cat sa umplem o biblioteca mai mare decat cea din Alexandria. Despre cum sa ne gasim echilibrul s-a scris suficient incat sa punem toate randurile pe un papirus si sa-nconjuram Pamantul cu el, poate chiar de doua ori.

Ai crede ca dupa atatea materiale, dupa atatea scrieri, dupa atatia oameni care incearca fie ei insisi sa gaseasca secretul fericirii, fie sa ii ajute pe altii, e de ajuns incat sa nu mai cautam, sa nu mai cercetam, sa nu mai cumparam la infinit aceleasi promisiuni.

Noi suntem insa intr-o permanenta cautare, dar cred cu tarie ca e mai important sa fim pasionati si liberi asa cum a spus Bruckner in interviul pe care l-a acordat recent la Bucuresti pentru Mediafax. Tot el a declarat, in acelasi interviu, ceva ce pentru multi dintre noi pare de neimaginat: "Nu stiu, nu-mi pasa de fericire".

Nu suntem oare mai fericiti cand nu ne gandim atata la fericire? Nu fuge oare de noi un lucru in momentul in care incepem sa-l cautam? Cei mai echilibrati oameni, din punct de vedere emotional, nici nu se gandesc ca ar trebui sa fie mai fericiti. Nu au o definitie a fericirii, dar stiu sa aprecieze ceea ce au si sa vada prezentul intr-o forma la fel de echilibrata. Fericirea, pentru ei, nu incepe abia de anul viitor sau cu succesul la care multi oameni spera sa ajunga intr-o zi.

Nici nu-si compara drumul cu al altora. Sa iti compari traseul cu al altui om inseamna sa renunti de buna voie la fericire. Progresul nostru se masoara in functie de noi si numai de noi fiindca ritmurile noastre sunt diferite si calatoriile au alt traseu scris.

Nici nu invidiaza succesul altora. Cand suntem invidiosi sau simtim ca altcineva ne-a luat ceva prin reusita pe care au avut-o, nu fac decat sa isi faca singuri rau. Succesul se obtine dupa multa munca si trebuie sa fim dispusi sa muncim din greu pentru succesul nostru. Chiar daca nu intotdeauna aceasta munca este si grea, trebuie sa fim pasionati, sinceri cu noi si dedicati.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016