Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teoria care rastoarna tot ce stiai despre munca

Tags: dezvoltare personala, the war of art, steven pressfield, rezistenta, munca

The War of Art, una dintre cartile lui Steven Pressfield, poate sa iti dea peste cap intregul mod in care iti gandeai pana acum munca. Poate ca aveai impresia ca faci bine ceea ce faci, poate ca treceai cu usurinta peste unele aspecte care iti dadeau de gandit.



O citesti insa si nu mai e loc de compromisuri. Cel putin, nu de compromisuri cu tine insuti. Pressfield trateaza subiectul Rezistentei vazute ca o forta care ne tine departe de ceea ce ar trebui sa facem cu adevarat. Chiar el spune ca daca suntem scriitori care nu scriu sau pictori care nu picteaza, atunci cu siguranta stim ce inseamna Rezistenta.

Cu cat opunem rezistenta unui lucru, cu cat ne gasim scuze pentru a nu face sau pentru a amana ceva, cu atat mai mult activitatea respectiva e esentiala pentru definirea fiintei noastre. Nu o sa o mentionez ca e o carte care iti schimba viata. In mod cert, exista astfel de carti. Insa niciodata o carte nu va influenta exact la fel doi oameni.

Vom percepe diferit, in functie de experientele si personalitatile noastre, modul in care a fost scrisa cartea, mesajul transmis si asa mai departe. Dar e o carte pe care, daca o cititi cu inima deschisa, veti dori sa o aveti aproape de-a lungul timpului.

Tot Pressfield face diferenta intre amatorul care doreste sa puna pe picioare ceva si profesionistul care isi face munca. In vreme ce amatorul o sa fie increzator in ceea ce face si o sa isi aprecieze arta (munca) mai mult decat e cazul, profesionistul o sa se teama, o sa isi puna la indoiala rezultatele (aspect esential pentru a deveni mai bun in timp).

Sunt nenumarate lucruri pe care cel care devine un profesionist in arta sau in meseria sa le face aproape in mod inconstient. Pana acolo insa, e nevoie de anumite indrumari sau de astfel de adevaruri scrise in care ne putem regasi si pe care le putem lua ca pe niste sfaturi cat se poate de utile.

Rezistenta, ca forta negativa descrisa in The War of Art, e cea care ne va da toate argumentele din lume ca sa nu facem ceea ce simtim totusi ca am vrea sa facem. O sa ne fie frica de toate acele aspecte ale realitatii concrete: frica de esec, teama ca ii vom dezamagi pe ceilalti, teama ca ne vom dezamagi pe noi, teama ca vom ajunge de unde am plecat sau ca ne va fi si mai rau. In spatele tuturor acestor frici, spune Pressfield, se ascunde cea mai mare frica, acea teama care e mai mare decat toate aceste spaime: teama ca vom reusi.

Amintind si de auto-sabotaj, dar si de sabotajul pe care il pun la cale pana si cei mai apropiati oameni (inconstient sau constient), cartea ofera o perspectiva pe care, personal, nu am regasit-o nicaieri altundeva (cu siguranta, mai exista, dar chiar daca nu e mica, nu am totusi acasa biblioteca din Alexandria).

Acestea fiind spuse, va invit la lectura. Si nu stiu care va fi influenta pe care o va avea aceasta carte, dar veti gasi multe raspunsuri la intrebari pe care poate nici nu le-ati formulat inca.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 5 comentarii

PhotoLeoGrapher 11-Mai-2013 22:41:01
PhotoLeoGrapher 11-Mai-2013 22:36:08
Marketing Portal 08-Mai-2013 11:04:17
Buna ziua,

Din pacate, de pe urma cautarilor efectuate de noi am constatat ca nu exista si o versiune in limba romana.
petrut 08-Mai-2013 10:53:46
buna ziua, doamna Mihaela Pascu, cartea este tradusa? multumesc!
Edi 08-Mai-2013 09:09:09
Cea mai mare frica este aceea ca vom reusi??? Bullshit! Si cu asta m-am lamurit ce valoare are aceasta carte.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016