Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INTERVIU MARKETINGPORTAL.RO - Mihai Stanescu: Leadership-ul individual va fi inlocuit cu unul de sistem

Tags: mihai stanescu, leadeship, oameni, afaceri, coaching

Managing Partner, RoCoach, este fondatorul acestei companii, prima care furnizeaza servicii exclusive de coaching in Romania. Are la activ peste 3.500 de ore de executive & business coaching. In ultimii 10 ani a implementat proiecte de dezvoltare organizationala prin coaching cu peste 100 de companii private din Romania si Sud-Estul Europei (Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria).
MK Portal: De ce este nevoie de coaching pentru a mari profitul?
Mihai Stanescu: Coaching-ul scoate la iveala resursele ascunse din oameni, indreptandu-i catre rezultate cu mult mai performante decat sunt obisnuiti. Iar performanta mai buna inseamna profit mai mare. 
 
MK Portal: Secolul al 21-lea a venit cu un nou tip de leadership?
Mihai Stanescu: Avand in vedere ca leadership-ul bazat pe comanda si control si-a atins limitele competentei, secolul al 21-lea promite un alt tip de relatie intre oameni si afacerile in care sunt implicati. Iar aceasta relatie este mai degraba descrisa de fenomene precum circularitatea energiei, retele care se adapteaza mai rapid la schimbari pentru ca lucreaza descentralizat, decizii locale si flexibile, folosirea inteligentei colective in crearea de produse si strategii etc. Cu alte cuvinte, leadership-ul individual va fi inlocuit treptat de un leadership de sistem. 
 
MK Portal: Cat de deschisa este Romania pentru business coaching?
Mihai Stanescu: Destul de putin, deocamdata. Intr-o tara in care oamenii sunt obisnuiti sa li se spuna ce sa faca (si sa nu faca ce li se spune!), coaching-ul este privit cu suspiciune. Insa deschiderea creste de la an la an, in mare parte datorita rezultatelor de business mult peste asteptari obtinute de acei indrazneti care au vazut deja in coaching atat o oportunitate de a se dezvolta ei insisi, cat si un mod de a-si dezvolta afacerile. 
 
MK Portal: Coachingul pe care-l practicati se concentreaza pe anumite domenii (cum ar fi, vanzari, marketing sau management) sau vizeaza mai multe simultan?
Mihai Stanescu: Coaching-ul este o metaprofesie. Se potriveste in orice domeniu de business si nu numai, pentru ca dezvoltarea de noi abilitati si comportamente afecteaza pozitiv oamenii, indiferent de specificul concret al profesiei. La coaching poate apela un antreprenor, un manager, dar si un sportiv, un activist in domeniul nonguvernamental, un medic sau un student. In masura in care toti acestia isi doresc rezultate extraordinare, coaching-ul le poate face un serviciu imens.
 
De cele mai multe ori, este mai bine pentru coach sa nu aiba experienta in domeniul in care clientul - individual sau colectiv - functioneaza. Aceasta lipsa aparenta de experienta ajuta procesul de coaching.
 
MK Portal: Se lucreaza mai usor cu companii mici sau mari?
Mihai Stanescu: In ceea ce ma priveste, dupa 10 ani de coaching de business, am ajuns la concluzia ca marimea companiei este mai putin relevanta. Am avut si am clienti care sunt jucatori "mici" in domenii dominate de mari corporatii, dar si structuri si sisteme foarte dezvoltate, care si-au depasit asteptarile, indiferent de rezistentele initiale si de intertiile inerente marilor mase de oameni. 


 
Autor: Alina Negrutiu, Simona Straton


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016