Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 citate care te vor pune pe ganduri

Tags: albert einstein, citate celebre, schimbare, viata, dezvoltare personala

Iti doresti sa ai o viata mai implinita si mai fericita? Atunci ia in considerare urmatoarele cinci citate inspirationale ale lui Albert Einstein. Aplica-le in viata ta daca iti doresti cu adevarat o schimbare.
1. „Invata din ziua de ieri, traieste pentru ziua de azi si spera pentru ziua de maine.”
 
Putem invata multe din trecut, insa nu trebuie niciodata sa ramanem blocati in trecut. Este important sa ne gandim la ziua de maine si sa ne facem planuri pentru viitor, insa nu trebuie sa uitam sa traim clipa prezenta. In cele din urma, putem controla doar momentul prezent. Trecutul nu se mai intoarce niciodata, iar viitorul nu este niciodata sigur, nu poate fi controlat. Asadar, iata cateva intrebari utile pe care sa ni le adresam pentru a fructifica la maxim prezentul:
 
- cum poti folosi lectiile invatate in trecut pentru a trai o viata mai implinita astazi?
 
- cum te pot ajuta visele si sperantele de viitor sa actionezi astazi?
 
 
2. „Cea mai importanta incercare omeneasca e stradania de a ne comporta moral. De ea depind echilibrul nostru interior si chiar propria existenta. Numai moralitatea actiunilor noastre poate da frumusete si demnitate vietii.”
 
 
3. „Viata se rezuma la alegerile pe care le faci. Cati oameni raman blocati in obiceiurile zilnice: amortiti, speriati, indiferenti? Pentru a avea o viata mai buna, trebuie sa alegem in continuu modul in care traim.”
 
Intr-adevar, in viata avem multe alegeri de facut:
- alegerea prietenilor si a oamenilor cu care ne petrecem timpul;
- alegerea carierei;
- alegerea locului in care locuim;
- alegerea atitudinii fata de tot ce ne inconjoara;
- alegerea sanatatii sau a lipsei acesteia;
- alegerea modului in care ne petrecem timpul, etc.
 
4. „Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat.”
 
Exista lucruri in viata ta de care nu esti multumit? Oameni pe care ai vrea sa nu ii mai tolerezi in viata ta? Lucruri care te frustreaza? Ce te impiedica sa renunti la lucrurile care te fac nefericit? Ce te impiedica sa iti schimbi viata in bine? De ce majoritatea oamenilor repeta comportamentele negative la nesfarsit, asteptandu-se sa obtina rezultate diferite? Renuntarea la obiceiurile care te tin pe loc este singura cale de a-ti schimba viata in bine.
 
5. „Exista doua moduri de a-ti trai viata: ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.”

Vezi partea plina a paharului sau doar pe cea goala? Care este perspectiva ta asupra vietii? Viata este intr-adevar un miracol, fie ca accepti sau nu acest lucru, si tot ce ne inconjoara ne dovedeste acest lucru. Tu alegi modul in care vezi lumea si tu iti creezi propria fericire sau nefericire.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

onetiu 01-Ian-2013 12:15:15
Perfect adevarat!
Traian 01-Nov-2012 12:34:03
Excelent articol !

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016