Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii cei mai vulnerabili in fata manipulatorilor!

Tags: narcisisti, manipulatori, tinte manipulare, tinte manipulatori, victime manipulare

Manipulatorii sunt persoane doresc sa isi atinga scopurile si vor folosi orice fel de metoda in acest sens. Sunt persoane care vor sa domine, sa fie superiori celorlalti din jur. Se poate sa fie vorba despre o personalitate machiavelica, una narcisica, o personalitate borderline si nu numai.
Ce ne intereseaza pe noi este sa nu devenim niciodata victimele manipulatorilor si stim ca acestia sunt pretutindeni si sunt greu de depistat. Si asta pentru ca manipulatorii isi exerseaza tehnicile cu mult inainte de un atac, isi ascund sentimentele si nu au pic de jena in a-si atinge scopurile cu orice pret!

Iata si care sunt persoanele cele mai vulnerabile in fata manipulatorilor, conform lui Martin Kantor, in cartea sa The Psychopathology of Everyday Life, citat de Wikipedia:

Persoanele cu incredere exagerata si foarte onesti.
Acestia se asteapta ca si ceilalti sa fie la fel si atunci sunt mult mai expusi riscurilor de a deveni victime ale manipulatorilor.

Altruistii exagerati - Acestia sunt de obicei persoane care duc la extrem onestitatea si corectitudinea.

Oamenii usor de impresionat sunt si ei victime clasice ale manipularii.

Masochistii pot si ei sa fie victime ale manipulatorilor, mai ales pentru motivul ca detin prea putin respect de sine si permit manipulatorilor sa profite de ei. Masochistii pot crede ca merita un astfel de tratament pentru o fapta comisa, pentru ca sentimentul de vinovatie, fondat sau nefondat, sa fie diminuat, prin pedeapsa.

Persoanele lacome si cele imature sunt si ele tinte perfecte. Lacomii vor castiguri rapide si consistente si se pot lasa vrajiti de manipulatori.

Persoanele care se simt singure si batranii pot fi si ei prada manipulatorilor care le pot oferi companie si compasiune in schimbul unor castiguri reale.

Narcisistii raman si ei victime perfecte pentru manipulatori. Acestia se lasa convinsi foarte usor ca sunt valorosi, ca merita laude si asa reusesc sa intre singure in gura lupului.


sursa foto: www.sxc.hu




Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016