Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt Wikileaks: In 72 publica numele altei tari cu populatie ascultata de autoritati

Tags: wikileaks, populatie, conversatii, inregistrare, the intercept, snowden

Pe contul de Twitter al Wikileaks a aparut un mesaj care promite ca in 72 de ore va fi facut public numele unei alte tari a carei populatie este inregistrata fara permisiune.

Acuzele sunt aduse Agentiei de Securitate Nationala din America (NSA), cu precizarea ca agentia poate stoca informatiile acestor conversatii. Initial primul nume publicat a fost Bahamas, intr-un infografic care a lasat ascuns numele celei de-a doua tari in care cetatenilor le sunt ascultate si inregistrate conversatiile.

Aceste informatii au fost preluate si redate de o publicate noua, "The Intercept", care si-a construit materialul pe baza documentelor facute publice de Edward Snowden.

Glenn Greenwald este editorul The Intercept si cel care a precizat ca a preferat sa lase deocamdata ascuns numele celei de-a doua tari, convins fiind ca asta ar putea duce la conflicte soldate cu moartea.

O referinta la acest nume nu a intarziat sa apara insa chiar din partea WikiLeaks care a dat de inteles ca stie numele celeilalte tari. Acest lucru ar fi posibil numai daca WikiLeaks a facut rost de documentele The Intercept sau daca a avut acces direct la informatiile detinute de Snowden.

Ramane astfel de vazut daca in intervalul anuntat va fi facut public numele tarii pe care The Intercept a ales sa nu-l faca public si daca aceasta demascare va duce la un conflict semnificativ.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016