Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bucurestiul sarbatoreste pe 9 Mai Ziua Europei

Tags: ziua europei, 9 mai 2014, nume statii metrou

La multi ani Europa! Romania te sarbatoreste pe 9 mai, cand sunt organizate mai multe evenimente in intreaga tara: concerte expozitii de arta si fotografie.
Cele 28 de statii de metrou ale Capitalei isi vor schimba numele pe 9 mai, de Ziua Europei, cand vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, in statiile Metrorex vor fi organizate mai multe momente artistice de muzica si dans. In plus, toata luna mai, un metrou va circula zilnic pe magistralele din Bucuresti cu simbolurile europene.

Pentru o buna orientare pe noua harta a statiilor europene, trebuie cunoscute noile denumiri: Magistrala Pipera — Berceni: Slovenia (Pipera), Irlanda (Aurel Vlaicu), Italia (Aviatorilor), Slovacia (Piata Victoriei 2), Franta (Piata Romana), Lituania/Grecia (Universitate), Marea Britanie (Piata Unirii 2), Cipru (Tineretului), Croatia (Piata Sudului); Magistrala Republica — Dristor 2: Romania (Piata Iancului), Austria (Stefan cel Mare), Suedia (Piata Victoriei 1), Germania (Basarab), Olanda (Grozavesti), Finlanda (Eroilor), Spania (Izvor), Danemarca (Piata Unirii 1) si Cehia (Timpuri Noi); magistrala Militari: Ungaria (Pacii) si Polonia (Politehnica).

In programul zilei sunt anuntate: prezentarea unui film de scurtmetraj experimental in statia Austria, o expozitie de tablouri in statia Slovacia, cocktail, gustari si muzica mixata de un DJ in statia Suedia, dansuri traditionale in statia Irlanda, muzica si mancare cu specific frantuzesc in statia Franta.

Curtea Ministerului Agriculturii se va transforma vineri intr-un loc in care "voia buna, mancarea sanatoasa si portul popular se vor armoniza in spiritul traditional romanesc".

Primaria sectorului 6, in parteneriat cu Orchestra Simfonica Bucuresti, va organiza la AFI Palace Cotroceni, un concert, care va incepe cu un flashmob pe acordurile "Odei Bucuriei" si va fi urmat de 45 de minute in care vor fi intepretate cele mai cunoscute piese de muzica simfonica europeana.

De asemenea, in perioada 9 - 15 mai, peste 15.000 de cinefili sunt asteptati sa vizioneze proiectiile din cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului Filmului European, ce va avea loc la cinematografele Studio si Elvira Popescu.

Vineri, la gala de deschidere a festivalului, la Cinema Studio, va fi proiectat filmul "Miss Violence", in regia lui Alexandros Avranas. Festivalul este organizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR), Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN) si ambasadele si institutele culturale ale statelor membre UE, precum si ale tarilor candidate.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016