Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se va intampla cu aplicatia WhatsApp, dupa ce a fost cumparata de Facebook

Tags: aplicatia whatsapp, achizitie facebook, mesagerie instant facebook, mesaje whatsapp, facebook cumpara whatsapp

Aplicatia de mesagerie instant WhatsApp a fost achizitionata de Facebook, in urma unei investitii de 16 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg sustine ca aceasta achizitie este cea mai importanta din istoria celei mai populare retele de socializare din lume.
Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 12 miliarde in actiuni pentru a achizitiona aplicatia WhatsApp. In afara de cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila... WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real care detine o pozitie de lider si care creste foarte rapid", subliniaza Facebook

Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, si ca peste un milion de persoane isi deschid cont in fiecare zi. Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial", a explicat Zuckerberg.

Investitorii par mai putin entuziasti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,50%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.

Conducerea WhatsApp a scris o nota pe blogul companiei, dupa ce vestea achizitiei de catre Facebook a devenit oficiala:

"In urma cu 5 ani, cand am lansat WhatsApp, ne-am propus o misiune simpla: sa realizam o aplicatie moderna, care sa fie utilizata la nivel global, de cat mai multi utilizatori de internet. Astazi anuntam un parteneriat cu Facebook, ceea ce ne va permite sa ne ducem la bun sfarsit misiunea. Acest parteneriat ii va oferi aplicatiei Whatsapp oportunitatea de a creste si de a se dezvolta si ne va permite noua, echipei care am lucrat la realizarea sa, mai mult timp pentru a ne concentra si a face din aceasta un serviciu de comunicare atat de avantajos, rapid si personal pe cat se poate", au scris cofondatorii WhatsApp.

Acestia au dat asigurari ca aplicatia va ramane autonoma si va opera independent. Toti utilizatorii pot continua sa se bucure de utilizarea sa in continuare si sa il foloseasca indiferent unde s-ar afla in lume si indiferent ce smartphone detin. De asemenea, acestia au asigurat utilizatorii ca pot comunica in continuare fara sa fie intrerupti de reclame, lamurind cea mai mare presupunere a analistilor.

Fondatorii WhatsApp au explicat faptul ca nu ar fi facut niciodata compromisul de a-si vinde aplicatia daca asta ar fi presupus modificarea principiilor si elementelor care au definit-o si care au atras atat de multi utilizatori.

De asemenea, si reprezentantii Facebook au explicat motivul achizitiei:

"Achizitionarea WhatsApp va ajuta la extinderea Facebook in intreaga lume. Aplicatia insa va continua sa opereze independent de reteaua de socializare si isi va mentine numele", a anuntat conducerea Facebook.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016