Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gala Premiilor Gopo 2014 si-a ales castigatorii

Tags: gala premiilor gopo, gopo 2014, premiile gopo 2014, premii gopo, statuete gopo, castigatori gopo 2014

Cea de-a opta editie a Galei Premiilor Gopo s-a desfasurat luni seara, 24 martie, la Opera Nationala Bucuresti. Gala Premiilor Gopo este evenimentul organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Roanesc, care premiaza valorile cinematografiei romanesti actuale.
Vedetele prezente la cel mai important eveniment cinematografic romanesc au realizat si un selfie, care a devenit viral, la fel ca cel al starurilor care au participat la Premiile Oscar.



Gazduita de Amalia Enache si Radu Iacoban, gala a avut mult umor, momente inedite, dar si multa emotie. Castigatorii statuetelor Gopo sunt:

Cu filmul Pozitia copilului, Calin Peter Netzer si-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu (scris impreuna cu Razvan Radulescu). Actorii din film au obtinut, pentru perfomanta lor, premiile de interpretare de la categoriile Cea mai buna actrita in rol principal (Luminita Gheorghiu), prezentat de Dan Nutu, Cel mai bun actor in rol secundar (Vlad Ivanov) si Cea mai buna actrita in rol secundar (Ilinca Goia).



Filmul a primit si statuetele categoriilor Sunet (Dana Lucretia Bunescu, Cristian Tarnovetchi si Cristinel Sirli) si Montaj (Dana Lucretia Bunescu).

Pozitia copilului a primit si Premiul Publicului, pentru filmul cu cele mai mari incasari din 2013. In total, filmul laureat anul trecut cu Ursul de Aur a plecat acasa cu 9 statuete Gopo.

Victor Rebengiuc a primit premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal cu partitura din Cainele japonez. Un premiu a primit si "unul dintre cei mai inzestrati regizori", Marian Crisan, din partea ProCinema, premiu inmanat de Cristian Tudor Popescu.

Trofeul pentru Cea mai buna imagine i-a revenit directorului de imagine Oleg Mutu, pentru filmul La limita de jos a cerului iar cel pentru Decoruri i-a revenit lui Cristian Niculescu (Domestic).

Domnisoara Christinaa plecat acasa cu trei premii: Cele mai bune costume (Maria Miu), Cel mai bun machiaj si coafura (Cristina Temelie, Nastasia Mateiu). Premiul pentru Cea mai buna muzica originala a plecat in Marea Britanie, fiind castigat de Jon Wygens.Radu Aldea, directorul de imagine al filmului Domnisoara Christina, a fost distins cu Premiul RSC – Romanian Society of Cinematographers din partea colegilor de breasla.

Experimentul Bucuresti, in regia lui Tom Wilson, a castigat Gopo pentru Cel mai bun film Documentar.

La categoria Cel mai bun scurtmetraj documentar, castigator a fost filmul Vibratia, in regia lui Germain Kanda. Radu Jude a primit in aceasta seara cel de-al cincilea Gopo din cariera: Cel mai bun scurtmetraj, pentru O umbra de nor. La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre Amour

Premiul pentru Cel mai bun debut a fost castigat de Igor Cobileanski, cu La limita de jos a cerului si premiul Tanara speranta a fost oferit directorului de imagine Tudor Panduru, pentru scurtmetrajul Brigada neagra.

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Activitate (Nicolae Margineanu) si Intreaga Cariera (Radu Beligan). Premiile au fost prezentate de Victor Rebengiuc si Marius Manole. Un premiu special i-a fost oferit si proiectionistei Elena Ciocan.





Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016