Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imprimanta 3D care poate schimba lumea

Tags: imprimanta 3d, pai, ingineria mediului, filament, plastic, reciclat

Imprimantele 3D sunt deja folosite asa cum nu ne-am fi imaginat vreodata. Anul trecut, o companie din Amsterdam a anuntat chiar ca vrea sa printeze 3D o casa intreaga, la scala reala.

In ultimii ani, varietatea imprimantelor 3D a crescut semnificativ, impreuna cu materialele care pot fi folosite si carora li se ofera astfel o noua viata si noi scopuri. De la sisteme medicale pana la case intregi, imprimantele 3D pot schimba lumea si ne pot duce in directii in care nu ne-am fi imaginat vreodata ca vom ajunge.


O astfel de companie care isi doreste sa aiba o influenta masiva in lumea imprimantelor 3D este Photoprint, infiintata in 2013 de Sidhant Pai, o studenta la Ingineria Mediului in cadrul MIT ( Massachusetts Institute of Technology).

Inca din vara anului 2012, Pai incerca sa gaseasca tehnologie care sa poata recicla la costuri mici. In paralel, in aceeasi perioada, tatal ei incepea sa lucreze cu imprimantele 3D:

"Mi-am dat seama ca filamentul imprimantelor 3D care arata ca o bobina de plastic si care e folosit pentru a crea produsele 3D era principalul element in compozitia chimica. Asa ca am incercat sa vedem daca nu cumva e posibil sa reciclam acest filament din plastic reciclat".

Dupa o perioada de cercetare relativ scurta, Pai a incheiat un parteneriat cu Pune, o companie din India care angajeaza oameni care sa colecteze sticle de plastic.

Sticlele reciclate iau forma acestui filament care e folosit pentru imprimantele 3D. Productia disponibila pentru comercializarea in masa ar trebui sa fie gata pana la finalul acestei veri.

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016