Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu esti paranoic, Google chiar iti citeste e-mail-urile

Tags: google, e-mail-uri, citeste, gmail, scaneaza, reclame, spam, rezultatele personalizate

Google scaneaza e-mail-urile si ne anunta ca e in folosul nostru asa ca am face bine sa acceptam situatia. Negru pe alb, faptul ca Google rasfoieste e-mail-urile utilizatorilor de Gmail e prins in noua politica de confidentialitate.

Cuvantul "confidentialitate" pare sa fie deja in plus in conditiile in care politica de utilizare a serviciilor Google a fost actualizata si cuprinde acum dreptul companiei de a scana e-mail-urile pentru a oferi utilizatorilor rezultate optimizate si... reclame, potrivit Techradar.com.

"Sistemul nostru automatizat analizeaza continutului (inclusiv e-mail-urile) pentru a oferi continut relevant legat de produse, cum ar fi rezultatele personalizate la cautare, reclame adaptate la cerintele individuale si pentru a detecta spam-ul si malware-ul", anunta noul paragraf introdus in politica de utilizare a serviciilor de mail furnizate de Google.

Aceasta analiza, mentioneaza noua politica, se produce in momentul in care continutul e transmis, primit sau arhivat. Practic, in orice moment, e-mail-urile ne sunt citite.

Intr-o declaratie oficiala pentru TechRadar, reprezentanti ai Google au declarat: "Vrem ca politica noastra sa fie simpla si usor de inteles de catre utilizatori. Aceste schimbari vor oferi oamenilor si mai multa claritate si se bazeaza pe feedback-ul pe care l-am primit de-a lungul ultimelor luni".

Google a avut recent de suportat procese intentate de cei care au fost nemultumiti de aceasta posibilitate, acuzand ca nu au fost clarificate si precizate mai clar astfel de reguli.

In apararea companiei sta faptul ca utilizatorii de Gmail au acceptat politica de folosire a serviciului atunci cand si-au facut contul. Stim cu totii ca nu mai citim Politica de confidentialitate atunci cand ne cream un cont nou.

Se pare ca ar trebui sa incepem sa avem mai multa grija la felul in care dam un simplu click.

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016