Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung lanseaza un smartphone cu propriul sistem de operare: Tizen

Tags: samsung, tizen, smartphone samsung

Gigantul sud-coreean Samsung se pregateste sa lanseze un smartphone bazat pe propriul sistem de operare, Tizen, in Rusia si India, strategie care il va pozitiona ca rival al softurilor pentru dispozitive mobile Apple si Google.
Smartphone-ul Samsung, cu sistem de operare Tizen, va fi prezentat de reprezentantii grupului sud-corean la Moscova, in perioada urmatoare. Lansarea din Rusia urmeaza sa fie coordonata cu o conferinta a dezvoltatorilor planificata de sustinatorii Tizen pentru inceputul lunii iunie, la San Francisco, scrie Wall Street Journal.

Reprezentantii Samsung se pregatesc de asemenea sa lanseze un smartphone Tizen in India, a declarat una dintre surse, si lucreaza la sistemul de operare pentru a-l face compatibil si cu televizoare.

Samsung nu a raspuns solicitarilor pentru comentarii ale Wall Street Journal, iar Asociatia Tizen, care supravegheaza dezvoltarea sistemului de operare, a refuzat sa comenteze, potrivit Wall Street Journal.

Productia si vanzarea de smartphone-uri, televizoare si frigidere inseamna un profit in valoare de cateva miliarde de dolari pentru Samsung,  insa compania nu beneficiaza de o prezenta semnificativa pe piata software si a serviciilor, care definesc din ce in ce mai mult interactiunea utilizatorului cu astfel de dispozitive.

Samsung si Intel, companie partenera in proiect, prezinta sistemul de operare ca pe o platforma construita pentru a conecta o gama de dispozitive, pentru a promova sistemul Tizen in randul utilizatorilor.

Samsung a lansat de asemenea mai multe camere digitale si un smartwatch, Gear 2, utilizand acelasi sistem de operare.

Activitatea Tizen pe piata smartphone este, insa, urmarita cu mai mare atentie, noteaza Wall Street Journal. Samsung pare ca vrea sa evite o confruntare directa cu Apple si Google pe pietele mari, precum cea din SUA, si prefera economiile emergente, precum Rusia si India, unde are deja vanzari semnificative de telefoane.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016