Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veniturile Samsung, in scadere in al doilea trimestru consecutiv

Tags: produse samsung, tablete samsung, smartphone samsung, preturi samsung, profit samsung

Din cauza stagnarii cererii clientilor, Samsung a redus preturile smartphone-urilor si tabletelor, ceea ce a dus la o scadere cu 4,5% in primele trei luni ale anului. Profitul companiei sud-coreene a scazut astfel cu 8 miliarde de dolari, inregistrand cel de-al doilea declin trimestrial consecutiv.
Profitul operational al Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, a coborat la 8.400 miliarde woni (8 miliarde de dolari) in perioada ianuarie-martie, de la 8.800 miliarde woni in intervalul corespunzator din 2013, a anuntat marti producatorul sud-coreean de electronice intr-un raport preliminar.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit de 8.300 miliarde woni. In ultimul trimestru al anului trecut, profitul Samsung a coborat cu 7,9%.

Vanzarile de produse din gama high-end au incetinit dupa ce pietele dezvoltate au ajuns la saturatie. Totodata, vanzarile de smartphone-uri de top de la Samsung au fost afectate de lansarea noilor modele iPhone in toamna anului trecut.

Samsung a prezentat recent noul varf de gama Galaxy S5 si a extins gama de tablete, concentrandu-se totodata pe dispozitive cu preturi mai scazute, in incercarea de a atrage mai multi clienti pe fondul asaltului producatorilor chinezi, care vin cu oferte atractive la preturi competitive.

"Importanta dispozitivului S5 este ceva mai mica fata de modelele predecesoare", a comentat pentru Bloomberg un analist de la NH Investment & Securities.

Vanzarile de smartphone-uri ale companiei sud-coreene au ajuns la 90 milioane unitati in primele trei luni ale anului, potrivit estimarilor bancii japoneze Nomura.

Actiunile Samsung au scazut marti la Seul cu 0,9%, dar afiseaza un avans de aproximativ 1% fata de inceputul anului. Anul trecut, grupul a pierdut 9,9% din valoare la bursa, primul declin anual din 2008.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016