Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon va deschide o librarie fizica. Ce spune lumea editoriala despre aceasta miscare de business?

Tags: librarie, amazon, carti, competitori

Parerile in ce priveste decizia Amazon de a-si deschide o librarie in plan fizic si de a se extinde astfel din zona de online catre offline par, la prima impresie, sa fie impartite si obiective.

Fiecare dintre opiniile exprimate in aceasta perioada, la aflarea vestii, a fost insotita de argumente, iar nu putini au fost cei care au amintit ca o astfel de mutare in schema de business era cat se poate de previzibila si ca nu ar trebui sa reprezinte pentru nimeni o suprirza.

Exista insa si voci foarte puternice din zona editoriala care critica aspru miscarea decisa de marele retailer de carti Amazon.


James Daunt, director managerial al lantului de librarii Waterstones si fondatorul Daunt Books, e unul dintre cei care a criticat cat se poate de aspru aceasta decizie din partea Amazon, potrivit TheBookseller.com:

"... Cu doar 5.000 de titluri intr-un spatiu in care Waterstones ar pune de pana la zece ori mai multe carti, se pare ca prin asta se incearca cu degetul marea vanzarilor de carte in format fizic. Cu toate acestea, in mod cert, un venit obtinut ilicit de pe urma bestseller-urilor care se vand in librariile adevarate ar dauna foarte mult: speram sincer ca vor esua lamentabil".

Aceste declaratii vin in contextul in care Amazon Books a anuntat ca va avea un stoc de circa 5.000 de carti intr-un spatiu de aproximativ 510 metri patrati si ca va vinde aceste carti la acelasi pret de pe site.


Competitorii de pe piata librariilor fizice sunt printre cei mai nemultumiti de aceasta decizie si amintesc de faptul ca aceasta concurenta care vine prin reduceri foarte mari e unul dintre principalele motive care ii forteaza pe retaileri sa isi inchida librariile in Marea Britanie.

Potrivit TheBookseller.com, Emma Corfield Walters, cea care detine libraria Bookish, a mentionat:

"As fi ingrozita daca ar deschide o librarie in Londra. Chiar mi-as face griji. Daca sunt capabili sa struneasca forta aceea uriasa de cumparare pe care o au si sa o coboare in strada... Nu stiu daca asta o sa mature librariile din orasele mici, dar cu siguranta asta vor pati cele din orasele mari". In plus, in opinia sa, principalele motive de ingrijorare ar fi "concurenta neloiala" si "imposibilitatea de a concura din cauza puterii lor de cumparare".

De cealalta parte, opiniile optimiste sunt cele care se gandesc ca astfel se elimina prejudecatile legate de cei care isi publica singuri cartile si care nu si le puteau promova cu usurinta pana acum in librariile traditionale.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Test 17-Iun-2021 09:32:32
test

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016