Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne care te atentioneaza ca e timpul sa concediezi un angajat

Tags: concediere angajati, angajati concediati, etape concediere, sfaturi concediere

Concedierea angajatilor nu este niciodata usoara, mai ales in cazurile in care acestia lucreza in companie de cativa ani si stiu toate secretele afacerii pe care o conduci, insa aceasta masura este una necesara pentru redresarea si reimprospatarea organizatiei tale.
Daca un membru al echipei tale obisnuieste sa piarda vremea la birou, fara sa faca nimic productiv, asta inseamna o pierdere semnificativa de bani pentru compania ta. In cazul in care acesta nu se poate adapta cu mediul de lucru si nu se poate supune culturii organizatiei, va trage in jos intreaga echipa.

Te intrebi care este momentul in care trebuie sa iti iei ramas bun de la un angajat? Iata cinci situatii in care trebuie sa te gandesti la concediere:

1. Angajatul nu indeplineste asteptarile

Daca un angajat solicita in mod constant ajutor din partea ta sau din partea colegilor, nu va face decat sa pierdeti cu totii timp pretios si sa nu va mai concentrati asupra sarcinilor personale de munca. Desi persoana respectiva depune toate eforturile pentru a-si face treaba, este momentul in care trebuie sa iei in considerare concedierea.

2. Nu se adapteaza la schimbari

O noua perspectiva a mediului de lucru poate oferi o a doua viata companiei tale, insa un angajat care nu se poate adapta din mers schimbarilor si rapiditatii cu care se desfasora lucrurile, devine veriga slaba a afacerii tale, care te va trage constant in jos. Ar trebui sa te gandesti serios la o persoana potrivita care sa il inlocuiasca.

3. Lipsa motivatiei

Indispozitia si pesimismul unui angajat ar putea afecta rapid intreaga echipa, iar prin asta ma refer atat la atitudinea angajatilor, cat si la rezultatele pe care acestia le vor inregistra. Daca persoana respectiva mai si comenteaza de fiecare data cand i se spune sa faca ceva, ori pur si simplu se arata neinteresat atat de munca sa, cat si de succesul companiei, este momentul sa il eliberezi din functie.

4. Starneste controverse

Daca un angajat incepe sa isi vorbeasca de rau superiorii, pentru ca nu este de acord cu modificarile impuse, ori sa ii barfeasca pe colegii de munca, este timpul sa iti iei ramas bun de la el. Echipa ta trebuie sa fie unita, sa existe pace si armonie, iar membrii sai trebuie sa poata lucra foarte bine impreuna. Asadar, nu ai nevoie de o persoana care sa provoace conflicte si neintelegeri.

5. Nu stie cand sa se opreasca

Atunci cand un angajat tine cu dintii de o idee pe care ceilalti nu o agreeaza, ba chiar incearca sa aduca tot timpul argumente convingatoare pentru a o pune in aplicare, nu va face decat sa ii sacaie pe ceilalti si sa ii impiedice sa isi efectueze atributiile. De asemenea, ii poate impiedica pe ceilali angajati  sa vina cu idei noi si creative.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016