Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 intrebari care va ajuta sa angajati candidatii potriviti

Tags: candidati, interviu de angajare, intrebari interviu, job, responsabilitati, aptitudini

Daca doriti sa gasiti candidatii potriviti pentru ocuparea posturilor vacante, va trebui sa adresati intrebari relevante in cadrul interviului de angajare. Nu este de ajuns sa va concentrati asupra responsabilitatilor specifice jobului si asupra aptitudinilor candidatului, ci trebuie sa descoperiti si alte detalii relevante, care nu ies la suprafata asa de usor.
Se recomanda a fi adresate urmatoarele 7 intrebari in cadrul interviului de angajare:
 
1. Care a fost primul lucru care v-a placut la acest post? 
Aceasta intrebare va ajuta sa intelegeti daca respectivul candidat este cu adevarat interesat de companie si intelege responsabilitatile postului la care a aplicat. Daca acesta ofera un raspuns detaliat, inseamna ca s-a documentat temeinic inainte si ar putea fi un candidat potrivit. In cazul in care candidatul ofera un raspuns generic, inseamna ca acesta nu este cu adevarat interesat de postul respectiv, ci isi doreste doar un loc de munca.
 
2. Ati vizitat site-ul companiei noastre? V-a impresionat ceva anume pe site?
Acordati o atentie deosebita raspunsului oferit de candidat la aceasta intrebare. Daca pare a fi luat pe nepregatite si incepe sa se balbaie, inseamna ca probabil acesta nu a intrat pe site. Iar daca acesta nici macar nu a fost interesat sa viziteze site-ul companiei inainte de interviu, inseamna ca nu isi doreste cu adevarat pozitia respectiva.
 
3. Care este salariul dorit?
Nu inseamna ca trebuie sa initiati o negociere a salariului. Doriti doar sa aflati care este venitul care l-ar ajuta pe acesta sa isi acopere cheltuielile curente.
 
4. Pentru ce suma ati fi dispus sa parasiti compania noastra?
Prezentati-i candidatului o situatie ipotetica: acesta primeste jobul, obtine salariul dorit si isi iubeste locul de munca. Apoi primeste o oferta din partea unei companii concurente. Pentru ce suma de bani ar fi tentat sa accepte oferta? Acest amanunt este extrem de important deoarece un candidat bun va sustine ca, atunci cand isi iubeste jobul, banii nu sunt atat de importanti. Un candidat mediocru va oferi ca exemplu o suma care reprezinta dublul salariului cerut, iar un candidat necorespunzator va fi tentat sa accepte oferta pentru un salariu putin mai mare. Nu uitati ca va doriti sa angajati o persoana care nu lucreaza doar pentru bani.
 
5. Ce faceti atunci cand programul de lucru a luat sfarsit, insa nu ati realizat toate sarcinile?
Aceasta intrebare va ajuta sa descoperiti daca respectivul candidat este cu adevarat dedicat muncii sale. Un candidat necorespunzator va spune ca va amana sarcinile neterminate pentru urmatoarea zi, in timp ce un candidat ideal va spune ca programul de lucru nu se termina pana cand nu si-a finalizat toate sarcinile.
 
6. Ce faceti atunci cand un coleg a lasat o sarcina neterminata?
Aceasta intrebare va permite sa observati daca respectivul candidat poate prelua initiativa in cazul in care un coleg de-al sau nu reuseste sa finalizeze o sarcina importanta. Un candidat ideal va sustine ca va prelua el sarcina respectiva, in timp ce un candidat mediocru va spune ca ii va reaminti colegului sau despre sarcina neterminata.
 
7. Puteti rezolva problema aceasta?
Prezentati-i candidatului o problema reala sau ipotetica cu care se confrunta compania. Intrebati-l ce solutie intrevede si care ar fi actiunile intreprinse. Nu exista raspuns corect sau gresit, ci doriti doar sa observati cum gandeste candidatul. Rugati-l sa gandeasca cu voce tare si sa explice ce ar face pas cu pas.
 
Dupa ce un candidat a trecut cu brio de aceste 7 intrebari, puteti continua cu intrebarile specifice referitoare la experienta profesionala si aptitudinile necesare jobului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016