Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti transforma un refuz intr-un adevarat succes

Tags: lucruri negative, accepta refuzurile, obtine succes

Frica de refuz nu este deloc benefica succesului. Daca iti e frica de acei oameni (clienti, angajatori, colegi, etc.) care te-ar putea refuza, nu vei reusi decat sa atragi o energie negativa care nu te va duce altundeva decat la esec.
Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te lupti cu aceasta teama. Daca vrei cu adevarat sa ai succes, trebuie sa inveti cum sa transformi un refuz intr-o oportunitate, pentru a-ti indeplini scopurile.

Iata cum poti transforma un refuz intr-un adevarat succes in doar patru pasi:

1. Trebuie sa intelegi motivele pentru care esti refuzat

Sa presupunem ca ai sansa de a participa la un interviu acordat de un mare investitor. Te prezinti cat de bine poti, insa investitorul iti spune "nu ne suna, te vom cauta noi" sau mai rau "ideile tale nu sunt deloc bune, ai face bine sa pleci".

Bineinteles, o astfel de situatie ar dezamagi pe oricine, insa care sunt motivele pentru care te-ai simti mai de graba respins decat frustrat, nervos sau trist? Pentru a evita fiecare sentiment din cele enumerate mai sus, nu trebuie decat sa analizezi situatia din punctul de vedere al celui care iti ia interviul. Chiar daca iti va fi greu sa ii intelegi, acest proces nu va face altceva decat sa te scuteasca de o eventuala frustrare.

2. Trateaza refuzurile cu o atitudine pozitiva

Daca ai impresia ca esti refuzat de prea multe ori, analizeaza-i pe cei din jur, care fac acelasi lucru ca si tine. De exemplu, uita-te la oamenii de vanzari care dau o mie de telefoane pana gasesc un potential client; atreprenorii care uneori se prezinta in fata a sute de investitori pana incheie un contract. Vei observa ca nu esti singurul care trebuie sa depuna eforturi mari pentru a avea succes, iar acest lucru te va face sa te simti mai bine.

3. Nu lua in seama parerile neimportante

Acum ca detii cat de cat o perspectiva a emotiilor pe care le simti, este timpul sa faci o simpla analiza in ceea ce priveste parerile importante si cele neimportante pe care le auzi la cei din jur. De exemplu, sa presupunem ca in timpul unei intalniri cu un client se intampla sa faci o gafa si sa ii gresesti numele persoanei respective. Daca acel client alege sa plece jignindu-te, parerea lui nu este importanta, deoarece nu este fondata pe criterii rationale.
 
4. Foloseste lucrurile negative pe care le spun ceilalti despre tine intr-un mod pozitiv

Atunci cand parerea celor din jur despre tine nu este una foarte buna, nu trebuie sa te lupti pentru a o schimba. Tu stii foarte bine care sunt calitatile tale si de ce anume esti capabil. Cel mai bun lucru este sa te folosesti de aceste pareri pentru a-ti construi drumul catre succes. De cele mai multe ori, cei din jur spun lucruri negative despre noi, din invidie si pentru a ne pune bete in roate in drumul spre succes. 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016