Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deconecteaza-ti mintea pentru a lua decizii mai bune si mai rapide

Tags: luarea deciziilor, deconectare, amanunte inutile, elemente disturbatoare, informatii irelevante

Poate fi dificil uneori sa luam cele mai bune decizii. Fiindca avem intotdeauna internetul la indemana, este usor sa pierdem timpul incercand sa cautam cele mai bune variante posibile. Insa revista Scientific American si site-ul Lifehacker ne sugereaza sa luam exemplul lui Sherlock Holmes si sa luam decizii mai bune intr-un timp mai scurt.
Ideea este sa nu ne ocupam mintea cu amanunte inutile, care ne afecteaza procesul de luare a deciziilor si capacitatea de memorare. Atunci cand avem de luat o decizie importanta, intr-un timp relativ scurt, trebuie neaparat sa indepartam toate elementele care ne pot distrage atentia din jur, acele detalii care nu ne ajuta in luarea deciziei.
 
Daca nu suntem atenti, astfel de elemente disturbatoare ne pot afecta puterea de luare a deciziilor. Iar aceste elemente pot lua diverse fore: emotiile noastre, opiniile noastre personale, sau pur si simplu alte informatii irelevante care nu ne ajuta cu absolut nimic in luarea deciziilor.
 
Mintea noastra este plina de informatii irelevante, la fel cum este si internetul. Atunci cand vrei sa iei o decizie inteleapta, trebuie sa iti „cureti” mintea si sa te deconectezi de la lucrurile care nu conteaza cu adevarat in luarea deciziei. Acelasi lucru se aplica si in cazul deciziilor mai putin semnificative, cum ar fi alegerea unui restaurant sau a unui produs in magazin. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016