Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evitati aceste 3 greseli de securitate in mediul online

Tags: securitate, mediul online, securitate it, greseli, actualizare software, criptare date

Ne expunem multor riscuri atunci cand distribuim informatii personale pe internet sau cand instalam software-uri neactualizate. Pentru a ne feri de atacurile hackerilor, trebuie sa depunem un efort suplimentar si sa ne asiguram ca datele noastre sunt in siguranta. Incercati pe cat posibil sa evitati urmatoarele trei greseli de securitate.
1. Sa nu-ti ascunzi activitatile din social media
 
Cand vine vorba de utilizarea retelelor de socializare, specialistii ne sugereaza sa fim foarte prudenti. Nu divulgati niciodata informatii confidentiale, care v-ar putea cauza probleme in cazul in care ar ajunge pe mainile unor persoane rau-intentionate.
 
Avand in vedere ca traim intr-o era cand totul se distribuie si redistribuie prin intermediul retelelor de socializare, nu ai cum sa fii vreodata sigur ca informatiile sau fotografiile postate nu vor ajunge in locuri nedorite. Iar in ceea ce priveste fotografiile din social media, nu este in niciun caz indicat sa distribuiti fotografii care sa includa numele strazii, placuta de inmatriculare a masinii sau alte informatii personale.
 
2. Sa nu iti protejezi datele
 
Datele personale sunt extrem de valoroase pentru hackeri. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti pentru a va proteja datele personale este sa alegeti o parola puternica. Nu folositi niciodata aceeasi parola si acelasi nume de utilizator pentru conturile importante – contul de internet banking, contul de email, contul de Facebook, si asa mai departe.
 
In afara de alegerea unei parole sigure, este utila de asemenea criptarea documentelor importante. Un instrument gratuit este Pretty Good Privacy http://www.pgpi.org/.
 
In plus, exista si alte optiuni de protejare a anumitor fisiere din computer, cum ar fi Microsoft Bitlocker sau Apple File Vault.
 
3. Sa nu iti actualizezi software-urile

Software-urile trebuie actualizate permanent. In caz contrar, pot exista gauri de securitate care sa fie exploatate de hackeri. Cea mai eficienta metoda de prevenire a atacurilor hackerilor este sa instalati cele mai noi versiuni ale programelor utilizate si sa optati pentru instalarea automata a actualizarilor.

Sursa: Entrepreneur
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016