Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Sfaturi pentru o campanie eficienta de email marketing

Tags: sfaturi email marketing, strategii de marketing, newsletter, feedback, abonare newsletter, campanii prin email

Atunci cand realizezi o campanie de email marketing, iti pui de multe ori intrebarea daca email-urile trimise ajung in conturile destinatarilor si daca sunt pe placul acestora. Poate te intrebi de asemenea ce poti face pentru a-ti imbunatati campaniile.
Iata cateva metode prin care sa imbunatatesti calitatea email-urilor si te asiguri ca abonatii tai vor fi multumiti.
 
-          Cere intotdeauna permisiunea abonatilor – daca nu le ceri oamenilor permisiunea de a le trimite email-uri, acestea vor ajunge cel mai probabil in folderul Spam, vor fi ignorate sau, mai rau, se va ajunge la dezabonari.

-          Stabileste clar conditiile de la bun inceput – spune-le abonatilor potentiali ce fel de email-uri le vei trimite si care va fi frecventa acestora, astfel incat acestia sa nu luati prin surprindere cand primesc email-urile.

-          Fii consecvent  - include sigla companiei si culorile brandului in toate email-urile pentru mai multa continuitate. Astfel, email-urile vor deveni familiare cititorilor.

-          Foloseste o schema de culori cu aspect profesional – culorile sunt cele care dau viata brandului, asadar trebuie alese cu grija.

-          Realizeaza un design care sa poata fi afisat pe telefoanele mobile – latimea email-ului ar trebui redusa cat mai mult, pentru a putea fi afisat pe ecranul unui telefon mobil fara a fi nevoie de redimensionari. De exemplu, iPhone-ul are un spatiu afisabil de 320 x 356 pixeli.

-          Email-ul ar trebui sa poata fi vizionat fara afisarea imaginilor – din motive de securitate, majoritatea clientilor isi dezactiveaza afisarea imaginilor.

-          Foloseste fonturi care sa reflecte stilul si tonul mesajului din email – este esential sa alegi un font potrivit, la marimea corespunzatoare. Foloseste in general un font des intalnit, utilizat in mod frecvent, cum ar fi Arial, Times New Roman sau Verdana.

-          Sintetizeaza mesajul pentru a economisi spatiu – in general, oamenii sunt presati de timp si nu sunt dispusi sa citeasca email-urile lungi. Email-urile trimise nu ar trebui sa contina mai mult de cateva paragrafe, asa ca folositi-le cat mai eficient cu putinta.

-          Solicita feedback din partea abonatilor – adreseaza o intrebare provocatoare la sfarsitul email-ului prin care sa soliciti un raspuns prin email sau pe canalele social media. Astfel, vei facilita interactiunea cu clientii.

-          Asigura-te ca link-ul de dezabonare este vizibil – abonatii au dreptul sa nu mai primeasca email-urile, asa ca nu ascunde link-ul de dezabonare.

-          Trimite email-uri catre grupuri mai mici, targetate – astfel vei descoperi ce subiecte atrag audienta tinta. Trimite email-uri diferite si personalizate unor sub-grupuri din lista pentru a testa cat mai multe posibilitati.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016