Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 obiceiuri care te ajuta sa obtii succesul

Tags: atingerea succesului, oameni de succes, a te face remarcat, obiceiurile oamenilor de succes, succes

Nu poti obtine succesul daca nu te faci remarcat. Iar pentru a te face remarcat, trebuie sa demonstrezi ca esti o persoana inteligenta, bine informata, cu maniere alese. Business Insider a identificat caracteristicile cheie si obiceiurile oamenilor de succes, prin care acestia se fac remarcati. Urmatoarele sfaturi se aplica celor care isi doresc sa atinga succesul.
1. Lauda-te in mod discret
Nu uita: discret este cuvantul de baza! Nu inseamna ca trebuie sa te dai mare in stanga si in dreapta, deoarece vei ajunge doar sa ii enervezi pe cei din jur si sa le pierzi respectul. Ideea este sa le arati oamenilor ca esti priceput, insa fara a parea ingamfat sau narcisist. Nu uita sa recunosti meritele celorlalti.
 
2. Dezvolta-ti abilitatile de comunicare
De ce investesc companiile importante atat de multi bani in PR? Fiindca acestea stiu un secret: comunicarea este cea mai importanta intr-o afacere. Trebuie sa gasesti intotdeauna cuvintele potrivite pentru a comunica intelesul dorit si sa eviti orice fel de interpretare gresita. Pentru a comunica eficient, trebuie sa iti alegi cu grija cuvintele, sa fii cat mai specific si sa acorzi o atentie deosebita contextului. Daca folosesti cuvintele in mod neglijent, lasi loc interpretarilor. Iar daca nu ai ceva interesant de spus, mai bine nu spui nimic. Asculta-i cu atentie pe ceilalti.
 
3. Adopta un stil rafinat
Omul de succes este un „connaisseur”, un om cu un caracter deosebit si un stil rafinat. Pentru a ajunge rafinat, trebuie sa citesti cat mai multe carti, sa frecventezi muzeele si expozitiile si sa renunti la obiceiurile proaste. Trebuie sa fii familiarizat cu vinurile fine, mancarurile selecte, operele de arta si literatura de calitate.
 
4. Da dovada de maniere alese
Oamenii observa orice detaliu, oricat de nesemnificativ ar parea. Iar manierele alese raman apreciate in toate ocaziile. Asadar, invata sa spui „multumesc” si „te rog”, priveste oamenii in ochi atunci cand le vorbesti, nu iti intrerupe interlocutorul, nu injura, si lista poate continua.
 
5. Trebuie sa vorbesti in public
Daca vrei sa atingi succesul, va trebui sa iti depasesti teama de a vorbi in public. Trebuie sa te poti adresa in mod increzator unei multumi, fara a parea neindemanatic sau timid.
 
6. Dezvolta-ti reteaua de cunostinte
Cu cat cunosti mai multi oameni, cu atat vei afla mai repede de noi oportunitati si iti vei putea imbunatati imaginea. Atunci cand ai o retea extinsa de cunostinte, castigi respectul si increderea celorlalti.
 
7. Calatoreste cat mai mult
Pentru a-ti largi orizonturile, trebuie sa calatoresti cat mai mult si mai variat. Cand obisnuiesti sa calatoresti des, inseamna ca esti curios si ca iti place sa descoperi lucruri si oameni noi. Un om care a calatorit mult la viata sa are multe de povestit.
 
8.  Adopta o atitudine pozitiva asupra vietii
Nimanui nu ii plac oamenii negativisti. Trebuie sa emani energie pozitiva pentru a te face placut. Oamenii pozitivi sunt cei care ne inspira si ne motiveaza. Asadar, fa-ti un obicei din a fi lipsit de griji. Zambeste des, chiar si fortat, pana cand optimismul va deveni o parte integranta din viata ta.
 
9. Imbraca-te elegant
Aspectul fizic conteaza foarte mult atunci cand vrei sa faci o prima impresie favorabila. Ai grija de aspectul fizic si adopta un stil elegant, sofisticat.
 
10. Dezvolta-ti inteligenta
Oamenii de succes depun eforturi considerabile pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in lume. Acestia sunt bine informati si pot discuta cu usurinta pe orice tema data. Dezvolta-ti inteligenta, citind cat mai multe carti si articole de actualitate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.13 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016