Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi pentru un interviu reusit

Tags: interviu de angajare, cv, recrutare, angajator, job, candidat, companie

Interviul de angajare: cu totii am trecut pe aici. In continuare iti prezentam 10 sfaturi simple care sa te ajute sa treci mai usor peste aceasta etapa si sa obtii jobul dorit.
1. Trebuie sa stii sa te vinzi
Daca tu nu o faci, nimeni nu o va face. Majoritatea dintre noi intelegem acest lucru, dar nu prea stim cum sa ne vindem. Nu inseamna ca trebuie sa ne laudam excesiv cu realizarile noastre sau sa mintim, dar este important sa ne prezentam intr-o lumina cat mai favorabila.
 
2. Fa o selectie a job-urilor la care aplici
Cand ai nevoie disperata de un loc de munca, ai tendinta sa aplici la orice job, chiar daca acesta nu ti se potriveste deloc. Concentreaza-te asupra job-urilor care ti se potrivesc si pe care le doresti cu adevarat. Apoi personalizeaza-ti CV-ul in functie de cerintele fiecarui job in parte. Daca aplici la prea multe posturi care nu ti se potrivesc, nu faci decat sa iti reduci sansele de a obtine jobul dorit.
 
3. Trebuie sa stii de ce aplici pentru acea pozitie
Daca stii motivul pentru care aplici pentru un job, atunci vei putea raspunde cu brio tuturor intrebarilor adresate in cadrul interviului. Trebuie sa stii cu adevarat de ce iti doresti jobul respectiv si sa ii demonstrezi angajatorului ca tu esti omul potrivit.
 
4. Afla cat mai multe despre companie
Este important sa afli cat mai multe despre companie, pentru a sti daca iti doresti cu adevarat sa lucrezi acolo. Ia in considerare toate aspectele, oricat de neinsemnate ar parea la prima vedere. De asemenea, este bine sa fii pregatit pentru eventualele intrebari legate de companie pe care ti le poate adresa angajatorul.
 
5. Descrie candidatul ideal
Dupa ce ai aflat mai multe detalii despre companie si despre job in sine, este timpul sa realizezi o descriere detaliata a candidatului ideal. Fii obiectiv si incearca sa iti dai seama ce isi doreste angajatorul si cum ar arata candidatul ideal in ochii acestuia.
 
6. Revizuieste-ti reputatia online
Fie ca iti place sau nu, orice angajator va cauta sa descopere cat mai multe despre tine si despre trecutul tau. Asadar, este important sa te asiguri ca acesta nu va gasi fotografii stanjenitoare cu tine sau comentarii nepotrivite pe internet.
 
7. Cunoaste cele 5 categorii de intrebari ce iti vor fi adresate
Angajatorii iti vor adresa in general intrebari din urmatoarele cinci categorii:
- trecutul tau (experiente profesionale, educatie, calificari)
- cunostintele tale cu privire la job, companie, industrie
- personalitatea ta (pentru a intelege modul de lucru, stilul de socializare)
- aptitudinile tale (pentru a vedea daca esti potrivit pentru job)
- obiectivele viitoare (pentru a intelege cat de motivat vei fi)
 
8. Demonstreaza ca jobul ti se potriveste ca o manusa
Intocmeste o lista a aptitudinilor si experientei cerute pentru job si ofera motive care sa demonstreze ca indeplinesti toate conditiile.
 
9. Raspunde la intrebarile care iti sunt adresate
Nu devia de la subiect. Arata angajatorului ca esti concentrat asupra intrebarii care iti este adresata. Este mai bine sa oferi un raspuns scurt si la obiect decat unul lung, dar irelevant.
 
10. Daca simti ca pierzi teren, zambeste ori de cate ori este posibil
E greu sa urasti pe cineva care zambeste des. Daca zambesti, nu ai cum sa faci o impresie proasta. Chiar daca nu obtii jobul, macar ai lasat angajatorului o impresie buna.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 30 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016